FOLLOW US: facebook twitter

Βελτίωση πρόσβασης ΑμεΑ σε τέσσερις παραλίες

Ημερομηνία: 19-04-2024 | Συντάκτης:

-Πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης θα υποβάλει ο Δήμος Ζαχάρως

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Τη βελτίωση της πρόσβασης των ατόμων με κινητικά προβλήματα ή εμποδιζομένων ατόμων γενικότερα σε τέσσερις παραλίες σχεδιάζει ο δήμος Ζαχάρως, καθώς η η δημοτική επιτροπή ενέκρινε την υποβολή πρότασης ύψους 279.894 ευρώ  στο πρόγραμμα «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Κώστας Μητρόπουλος, οι τέσσερις παραλίες που πληρούν τα κριτήρια της μορφολογίας του εδάφους και την καταλληλότητα της θέσης για να είναι εφικτές οι παρεμβάσεις, είναι της Ζαχάρως, του Κακοβάτου, του Νεοχωρίου και του Γιαννιτσοχωρίου.

«Η παρούσα πρόταση έχει στόχο τον σχεδιασμό και την κατασκευή υποδομών σε τέσσερις παραλίες του Δήμου, για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ στο πλαίσιο της ανάπτυξης του τουρισμού ειδικών απαιτήσεων αλλά και της εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής. Στοχεύει στην ανάπτυξη του τουρισμού των ατόμων με αναπηρία και στην προσέλκυση τουριστών αυτής της κοινωνικής ομάδας. Η επιλογή των παραλιών για ένταξη στο πρόγραμμα και η διαμόρφωση τους με εξυπηρετήσεις και εξοπλισμό για τα ΑμεΑ έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να εκμεταλλευτούν στο μέγιστο τα χαρακτηριστικά τους», τόνισε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο έργο βασίζεται στην αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών που παρουσιάζει το πλούσιο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ζαχάρως και έχει ως στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων στις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας και την προσέλκυση επισκεπτών-ατόμων με αναπηρίες, καθώς και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων.

«Όπως γίνεται φανερό, οι προταθείσες θέσεις βρίσκονται σε παραλίες σε κοντινή απόσταση με άλλες τουριστικές υποδομές, που αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών μεγαλύτερης ηλικίας», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia