FOLLOW US: facebook twitter

Φωτοβολταϊκός σταθμός στον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Θα εγκατασταθεί στις Λάκκες Σκιλλουντίας σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Φωτοβολταϊκό σταθμό στη θέση «Λάκκες» Σκιλλουντίας σχεδιάζει να εγκαταστήσει η δημοτική αρχή Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς η Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ηπείρου του ΔΕΔΔΗΕ, ενέκρινε το σχετικό αίτημα και απέστειλε την οριστική προσφορά σύνδεσης του δήμου με τον σταθμό.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Καρνάρος, θα εγκατασταθεί φωτοβολταϊκός σταθμός από αυτοπαράγωγο με εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό εγκατεστημένης ισχύος 998,8KW και μέγιστης ισχύος παραγωγής  998,8KW με μέγιστη ελεγχόμενη ισχύ παραγωγής 729,124 KW και μέσω νέας παροχής κατανάλωσης μέσης τάσης.

 Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, τα αναγκαία έργα από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ για τη σύνδεση και την παράλληλη λειτουργία του φωτοβολταϊκού σταθμού στη θέση «Λάκκες» ΔΕ Σκιλλούντος με το δίκτυο Μέσης Τάσης του ΔΕΔΔΗΕ είναι η κατασκευή νέου τμήματος εναερίου δικτύου Μέσης Τάσης ( Μ.Τ. ), μήκους 350,00μ., η ενίσχυση του υφιστάμενου δικτύου Μ.Τ. με αντικατάσταση αγωγών, κλπ.

Το κόστος των έργων και των εργασιών αρμοδιότητας ΔΕΔΔΗΕ για την σύνδεση του φωτοβολταϊκού σταθμού με το Δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των γενικών δαπανών, έχει εκτιμηθεί ότι ανέρχεται σε 69.000 ευρώ πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α. Το τελικό κόστος θα υπολογιστεί από τον ΔΕΔΔΗΕ απολογιστικά μετά την κατασκευή των έργων και εργασιών.

Το έργο του φωτοβολταϊκού σταθμού στη θέση «Λάκκες» έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και αποτελεί υποέργο της πράξης: «Αναβάθμιση μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού εγκαταστάσεων επεξεργασίας υδάτων και λυμάτων Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων», με τίτλο: «Προμήθεια κι εγκατάσταση ΑΠΕ για την ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων », προϋπολογισμού 843.000,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

 Τα έργα και οι εργασίες που είναι αναγκαία να εκτελεστούν προκειμένου να συνδεθεί ο φωτοβολταϊκός σταθμός με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ, θα ανατεθούν κατ’ αποκλειστικότητα στον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., διότι το έργο μπορεί να παρασχεθεί μόνο από την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για τεχνικούς λόγους και λόγω προστασίας αποκλειστικών δικαιωμάτων.

Η Δημοτική Επιτροπή του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ενέκρινε ομόφωνα την απευθείας ανάθεση και τη σύναψη σύμβασης κατ’ αποκλειστικότητα με τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για τη σύνδεση του σταθμού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος