FOLLOW US: facebook twitter

Παγκόσμιος αγώνας jet ski στην Κουρούτα – Α. Παπαδάκος: «Είμαστε περήφανοι που φέραμε το Acropolis Jet Raid στην Αμαλιάδα»

Ημερομηνία: 19-04-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Οι διοργανωτές του «Acropolis Jet Raid 2024» κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Από αριστερά οι κ.κ. Τραγουστής, Κράλλης, Βαρνακιώτης, Παπαδάκος και Χουζούρης.

Από 3 έως 9 Ιουνίου στην Κουρούτα το μεγάλο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Ένα μεγάλο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός έρχεται στην Ήλιδα και δη στην Κουρούτα από τις 3 έως τις 9 Ιουνίου. Ο λόγος για το «Acropolis Jet Raid 2024 Greece» που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στην Ηλεία και στο Ιόνιο πέλαγος από το 2008 και μετά που η διοργάνωση ήρθε στην Ελλάδα και αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες φίλους του θαλάσσιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πρόκειται για αγώνες Jet Ski παγκοσμίου βεληνεκούς καθώς αναμένονται στην Κουρούτα 80 περίπου πρωταθλητές από 20 χώρες. Και πέραν των σπουδαίων επαγγελματιών αθλητών θα υπάρχει και κατηγορία με συμμετοχή ερασιτεχνών αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Acropolis Jet Raid 2024 στην Κουρούτα θα προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων των φίλων του θαλάσσιου μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλη την υφήλιο και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως όπως το ESPN, το EUROSPORT TV, την RAI, το Motorsports TV κ.α. αλλά και ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα όπως ΕΡΤ, ANT1, ALPHA, SKAI, STAR, ART κ.α..

Το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός, που θα ενισχύει τον αθλητικό τουρισμό του Δήμου Ήλιδας και στόχος είναι να γίνει θεσμός, διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο JET SPORT και JET RAID ORGANIZATION και συνδιοργανωτές είναι η AHEPA HELLAS – Ηλεία – τμήμα 47 «Ανδρέας Παπαδάκος», που χωρίς αυτόν δεν θα ερχόταν η διοργάνωση στο νομό μας, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά χθες οι διοργανωτές κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία του κ. Παπαδάκου στην Αμαλιάδα, καθώς και ο Δήμος Ήλιδας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Την Συντονιστική Επιτροπή αποτελούν οι: Βαρνακιώτης Ανδρέας (Πρόεδρος), Λιώσης Απόστολος (Νομικός Σύμβουλος), Τραγουστής Ιωάννης (Γεν. γραμματέας), Κουτρουμπής Νώντας (μέλος), Παναγιωτακόπουλος Αυγερινός (μέλος) και Σεϊντής Σάκης (μέλος).

Α. Παπαδάκος: «Είμαστε υπερήφανοι που το φέραμε στην Αμαλιάδα»

Χθες, κατά την συνέντευξη Τύπου, πρώτος πήρε το λόγο ο κ. Ανδρέας Παπαδάκος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η AHEPA HELLAS-τμήμα 47 διοργανώνουμε το «Acropolis Jet Raid 2024 Greece» και συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Ήλιδας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το Acropolis Jet Raid θα διεξαχθεί με 80 περίπου πρωταθλητές του jet ski από 20 κράτη από όλο τον κόσμο. Είναι παγκόσμιο αθλητικό γεγονός και είμαστε υπερήφανοι που κατορθώσαμε να γίνει εδώ στην Αμαλιάδα, στην Κουρούτα μας, και θα προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε για άλλα 3-4 χρόνια. Είναι ένα παγκόσμιο γεγονός που θα βάλει την Αμαλιάδα και την Κουρούτα στον παγκόσμιο χάρτη του αθλητισμού. Νομίζω πως θα πάνε όλα καλά και θα είναι κάτι που θα θυμόμαστε για πάρα πολύ καιρό».

Ο κ. Άκης Χουζούρης, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ήλιδας, ανέφερε από την πλευρά του: «Μιλώ εκ μέρους του Δημάρχου Ήλιδας, κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος χαιρετίζει την εκδήλωση, θα συμμετάσχει και θα δώσει τις απαραίτητες βοήθειες όπου χρειαστεί και ως συνδιοργανωτής αλλά και ως μελλοντικός οραματιστής, ώστε αυτός ο θεσμός να μείνει για πάντα στην Κουρούτα. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος απευθύνει κάλεσμα σε όλους και όλες να βοηθήσουν στην διοργάνωση αλλά και να παρακολουθήσουν αυτό το όμορφο άθλημα».

Γ. Κράλλης: «Ο Δήμος Ήλιδας να γίνει ο Νο 1 αθλητικός τουριστικός προορισμός»

Ο  Αντιδήμαρχος Άθλησης, Νέας Γενιάς και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ήλιδας, κ. Γιώργος Κράλλης, είπε: «Ως νέα Δημοτική αρχή, ένας από τους πρωταρχικούς μας στόχους είναι ο Δήμος Ήλιδας να γίνει ο Νο 1 αθλητικός τουριστικός προορισμός. Θέλουμε να συνδέσουμε την παραλία της Κουρούτας, το Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας, την Αρχ. Ήλιδα και το φράγμα Πηνειού, ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε 12 μήνες το χρόνο αθλητικές διοργανώσεις και πολλές ομάδες είτε σε εθνικό επίπεδο είτε ιδιωτικές ομάδες που θα κάνουν προετοιμασίες σε διάφορα αθλήματα. Όταν ο Ανδρέας Παπαδάκος και το επιτελείο του μας ανακοίνωσε πως υπάρχει αυτή η προοπτική, το να γίνει ένας παγκόσμιος αγώνας jet ski στην παραλία της Κουρούτας, γεμίσαμε από ενθουσιασμό διότι είναι ένα γεγονός που μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα την περιοχή της Κουρούτας και γενικότερα τον Δήμο Ήλιδας. Μια διοργάνωση που θα προσελκύσει αθλητές από περισσότερες από 20 χώρες είναι κάτι πολύ μεγάλο για την περιοχή μας και γι’ αυτό θα πρέπει ο κόσμος να έρθει να το παρακολουθήσει και να το στηρίξει, διότι υπάρχουν οι προοπτικές και λόγω του φυσικού κάλλους που υπάρχει στην Κουρούτα,  η προσβασιμότητα στην κεντρική μας παραλία αλλά και οι υποδομές, μας δίνουν όλα εκείνα τα εχέγγυα, ώστε να μπορούμε να κάνουμε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση παγκοσμίου επιπέδου. Εμείς ως Δήμος Ήλιδας θα είμαστε πάντα σε ό,τι καινούριο και ό,τι καλό μπορεί να γίνει στον τόπο μας, είμαστε δίπλα σε προσπάθειες που προσελκύουν τουρισμό, διότι αυτός είναι και ο σκοπός μας το πώς θα φέρουμε κόσμο, πώς θα αναπτύξουμε την παραλία της Κουρούτας για να έρθουν και επενδυτές και να ανοίξουν την αγορά εργασίας».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Ανδρέας Βαρνακιώτης, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της διοργάνωσης Acropolis Jet Raid Κουρούτα 2024, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα του αγώνα, ενώ αρχικά είπε: «Η διοργάνωση αυτή είναι τεράστιας έκτασης. Την πήραμε μέσα από τα χέρια της Ναυπάκτου, της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας. Τον διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος JET SPORT και JET RAID ORGANIZATION και συνδιοργανωτές είναι η AHEPA HELLAS-τμήμα 47 «Ανδρέας Παπαδάκος» και ο Δήμος Ήλιδας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται στο Ιόνιο πέλαγος και ευελπιστούμε πως θα είναι ο μεγαλύτερος αγώνας που έχει γίνει στην Ελλάδα και θα ξεπεράσει τους 80 αθλητές».

Ο αγώνας θα ξεκινήσει την Τρίτη 4 Ιουνίου. Το Σάββατο 8 Ιουνίου θα γίνει ο μεγάλος τελικός. Ο τελικός αγώνας θα είναι 80χλμ., θα γίνει από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα με 3 διαφορετικές κατηγορίες γκραν πρι και στις 6μ.μ. θα γίνουν οι απονομές. Εκεί θα λάβει χώρα ένα πάρτι που θα διοργανώσει ο Δήμος Ήλιδας και θα ολοκληρωθεί η εκδήλωση. Η είσοδος θα είναι δωρεάν για τους φιλάθλους.

Τέλος, ο Γιάννης Τραγουστής, Γενικός Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής, είπε από την πλευρά του: «Είναι ένας αγώνας που καλύπτει πολύ μεγάλες αποστάσεις. Θεωρείται το «Ντακάρ» των θαλασσών. Ξεκινά από την Μεσσηνία, φτάνει Ναύπακτο, Ζάκυνθο και σε όλη την παραλία της Ηλείας. Τα αθλητικά κανάλια που θα καλύψουν το γεγονός είναι διεθνούς εμβέλειας, αθλητικά, και πολλές ιστοσελίδες αθλητικού περιεχομένου. Ο αγώνας καθ’ όλη την διάρκειά του θα καταγράφεται και θα αναμεταδίδεται μέσω drone. Είναι σκληρός αγώνας και αξίζει πραγματικά η διεξαγωγή του στο νομό μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia