FOLLOW US: facebook twitter

Τζορτζ Τσούνης: «Η Αρχαία Ολυμπία μπορεί να προσελκύσει επενδυτές»

Ημερομηνία: 30-01-2023 | Συντάκτης:
All-focus

Η επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ και οι θετικές προοπτικές που ανοίγει

Η Αρχαία Ολυμπία θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να προσελκύσει επενδυτές από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, όπως παρατήρησε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα κ. Τζορτζ Τσούνης, κατά την επίσκεψή του το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, παρουσία Βουλευτών και φορέων του τόπου, ο Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας κ. Γεωργιόπουλος αναφέρθηκε αρχικά στις διαχρονικές οικουμενικές αξίες που κληροδότησε στον κόσμο η Ολυμπία, τονίζοντας ότι από αυτό τον τόπο ξεκινά ουσιαστικά το μεγαλύτερο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός στον κόσμο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ο κ. Τσούνης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Γεωργιόπουλο για την πρόσκληση, τονίζοντας ότι είναι χαρά του να επισκέπτεται την Ολυμπία, την οποία είχε επισκεφθεί στα παιδικά του χρόνια, ευρισκόμενος για διακοπές στις κατασκηνώσεις του Ιονικού Χωριού Γλύφας Βαρθολομιού. Τόνισε ιδιαίτερα ότι τα βιώματά του εκείνα τον ακολουθούν πάντα, πλέκοντας το εγκώμιο της Ηλείας ως ένας τόπος ιδιαίτερα χαρισματικός και ελκυστικός, που θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στον τουρισμό, σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη συνάντηση έκαναν σύντομες τοποθετήσεις οι Βουλευτές κ.κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Μαρία Μπίλια και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, οι οποίοι, αναφέρθηκαν σε ευρύτερα ζητήματα της Ηλείας. Ο κ. Τσούνης μετά το πέρας της συζήτησης είχε συνάντηση στην Ολυμπία και με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανάσιο, με τον οποίο συζήτησε θέματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος