FOLLOW US: facebook twitter

Η Αρχαία Ολυμπία ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο με  τα φτερά της Aegean!

Ημερομηνία: 30-01-2023 | Συντάκτης:

Εξώφυλλο και πολυσέλιδο αφιέρωμα με καλαίσθητη φωτογράφιση του αρχαιολογικού χώρου στο περιοδικό της γνωστής αεροπορικής εταιρίας  Blue magazine

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Με τα φτερά της γνωστής αεροπορικής εταιρίας Aegean, ταξιδεύει πλέον στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σε πολλές χώρες του κόσμου, η Αρχαία Ολυμπία, μέσα από το εξαιρετικό πολυσέλιδο αφιέρωμα του περιοδικού  της Blue magazine με μια πραγματικά εκπληκτική φωτογράφιση στον αρχαιολογικό χώρο, που σέβεται τα μνημεία και την ιστορία της.  Η φωτογράφηση για το αφιέρωμα στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας που αποτελεί μάλιστα και το εξώφυλλο για το τεύχος Μαΐου – Ιουνίου 2022 του Περιοδικού Blue της Aegean, έγινε κατόπιν της άδειας που δόθηκε στην αεροπορική εταιρία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Τίτλος του εξωφύλλου και του αφιερώματος- λευκώματος  “Η διαχρονική μαγεία της Αρχαίας Ολυμπίας” όπου η φωτογράφηση έγινε ανάμεσα στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου, ενώ δίπλα σε κάθε φωτογραφία αναγράφεται και τη ιστορία του κάθε μνημείου. Στην καλαίσθητη φωτογράφηση  συμμετείχαν πανέμορφα κορίτσια, απόφοιτοι της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης και χορεύτριες της Κρατικής Σχολής Χορού ,που ως αέρινες «κόρες» περιδιαβαίνουν ανάμεσα στα μνημεία, αλλά και ένας «κούρος», θυμίζοντας λίγο το τελετουργικό της Αφής.   

Το περιοδικό Blue της Aegean, μπορούν οι ταξιδιώτες να το βρουν μέσα στο αεροπλάνο κατά την διάρκεια της πτήσης και επίσης να το αναζητήσουν στο ίντερνετ στην σελίδα της αεροπορικής εταιρίας όπου δημοσιεύονται όλα τα τεύχη που έχουν εκδοθεί.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας που δημοσιοποίησε το γεγονός σε ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της, εκφράζει την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της φωτογράφισης  και αναφέρει τα εξής:

“Αποτελεί κάθε φορά μια πρόκληση για τους υπευθύνους αρχαιολόγους και τον εκάστοτε διευθυντή / διευθύντρια, όταν η Υπηρεσία τους δέχεται αίτημα για φωτογράφηση ή/και κινηματογράφηση σε κάποιον αρχαιολογικό χώρο ή/και μουσείο αρμοδιότητός της. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για τον διεθνούς προβολής και λάμψης χώρο της Ολυμπίας.

Εξετάζονται πολλές, όλες οι παράμετροι, ώστε, αφενός να αποτραπεί η υποβάθμιση και απαξίωση του μνημείου και αφετέρου να διασφαλιστεί η προβολή και διάδοσή του με όχημα την αποδεδειγμένη ποιότητα της εργασίας, το κύρος και τα εχέγγυα του εκάστοτε ιδιώτη, φορέα ή της επιχείρησης που επιθυμεί να διενεργήσει την φωτογράφηση/ ή και κινηματογράφηση.

Υπάρχει πάντοτε και η παράμετρος της είσπραξης ή μη τελών που θα ενισχύσουν και ωφελήσουν τα ίδια τα μνημεία, εφόσον εισπραχθούν. Η σχετική νομοθεσία θέτει κάποια κριτήρια και περιορισμούς, ωστόσο, όταν έρθει η ώρα για την τελική απόφαση και αφού τυχόν προηγηθούν συνεννοήσεις με την Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α., θα λειτουργήσει η διαίσθηση και η εμπειρία των στελεχών της Εφορείας Αρχαιοτήτων ή του Μουσείου για την απήχηση και τον αντίκτυπο που θα έχει η όποια απάντηση, θετική ή αρνητική.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στο τεύχος Μαΐου – Ιουνίου 2022 του Περιοδικού Blue της Aegean, έπειτα από σχετική αδειοδότηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας ενώ εισπράχθηκαν και τα προβλεπόμενα τέλη.

Η εκτίμησή μας είναι ότι το αποτέλεσμα σέβεται και αναδεικνύει τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας και τις αξίες που πρεσβεύει και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας την ικανοποίησή μας. Ευχαριστούμε για την συνεργασία την Editor-in-Chief Stavroula Saloutsi” 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος