FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Κοκκαλιάρη: Αποχωρώ από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ν Ηλείας – Η αξιοπρέπεια δεν παζαρεύεται… 

Ημερομηνία: 30-01-2023 | Συντάκτης:

Της Νίκης Κοκκαλιάρη

Πολιτικού ΜηχανικούM.Sc

Επειδή  τα γεγονότα και τα φαινόμενα, δεν είναι πάντα όπως συνήθως φαίνονται και όπως κάποιοι για τους δικούς τους λόγους τα αντιλαμβάνονται και τα παρουσιάζουν , οφείλω να ξεκαθαρίσω τα εξής σχετικά με την υποψηφιότητά μου στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηλείας :

Υπήρξα πάντα από τους ανθρώπους που πίστευαν ότι θα έπρεπε στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων να υπάρχει μια ισόρροπη γεωγραφική κατανομή, να υπάρχει υπόβαθρο και να λαμβάνονται υπόψη οι απόψεις των κομματικών θεσμικών οργάνων του Νομού .

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η έως τώρα   κατάληξη δείχνει ότι κάτι τέτοιο δεν υλοποιήθηκε , δεν συνυπολογίστηκε και δεν φαίνεται ορατό πλέον κάτι που να επενδύει στην διαφορετικότητα.

Η γνώμη της Νομαρχιακής επιτροπής ήταν άλλη από αυτή που αποφασίστηκε …

Φρόντισε όμως ο επικεφαλής της  Επιτροπής Συγκρότησης Ψηφοδελτίων να επιβάλλει την άποψή του η οποία είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, επηρεασμένος  από προτροπές και θελήσεις συγκεκριμένου προσώπου ( πρώην κοινοβουλευτικού του Νομού).

Δυστυχώς ΄΄οι μεγαλόπνοες εξαγγελίες΄΄ για την κένωση θέσεων ώστε να δοθούν ευκαιρίες σε καινούρια πρόσωπα που προέρχονται από άλλες γενιές και από όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες του Νομού δεν έλαβε χώρα λαμβάνοντας υπόψη το κάλεσμα των υποψηφίων βουλευτών για την Κυριακή 29 Ιανουαρίου  στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο την έγκριση των υποψηφιοτήτων.

Και δεν έγινε πραγματικότητα το παραπάνω , γιατί παλαιοκομματικές και αρρωστημένες αντιλήψεις συγκεκριμένων προσώπων που θεωρούν φέουδό τους τον όποιο  κομματικό χώρο, θυμίζοντας τους τοπικούς παλιούς κομματάρχες που τους ξέρασε και τους ξεπέρασε συνειδητά εδώ και πολλά χρόνια η κοινωνία, επαναφέρουν με κρυφές και υπόγειες ενέργειες – μεθόδους  που τους εξωθούν τα κομματικά διαρκή απωθημένα τους, διαδικασίες και σκεπτικά στα οποία ήταν εξ ολοκλήρου αντίθετοι, όταν οι ίδιοι σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις που συμμετείχαν , απαιτούσαν τα εντελώς αντίθετα από αυτά που σήμερα με υποχθόνιο και νταβατζίδικο τρόπο προσπαθούν να επιβάλλουν.

Άνθρωποι  που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια παλαιότερα  και πάντα προς όφελός τους , ουδέποτε ήθελαν να παίζουν τις Ιφιγένειες που ήταν πρόθυμες  να θυσιαστούν, αναζητούν σήμερα σύγχρονες Ιφιγένειες για να γίνουν αρεστοί στα αρρωστημένα εγωπαθή πιστεύω τους, αψηφώντας και αγνοώντας επιδεικτικά τις αρχές της Δημοκρατίας, για την συγκρότηση μιας ομάδας υποψηφίων με σωστή γεωγραφική κατανομή, συγκεκριμένη πολιτική εμπειρία και ένα ιδιαίτερο υπόβαθρο.

Οι άνθρωποι αυτοί,  παρασυρόμενοι από την πολιτική θλίψη και οργή τους και αγνοώντας το δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός υποψηφίου για την αξιοπρεπή παρουσία και την συμμετοχή του σε μια νέα , μεγάλη ανοιχτή παράταξη, κυοφορούμενοι από ματαιοδοξία και μισαλλοδοξία    ότι πάντα αυτοί θα είναι οι ρυθμιστές των προσώπων , των εξαγγελιών  και των προθέσεων του κομματικού τους χώρου, το μόνο που καταφέρνουν είναι να καταρρακώνουν και να λασπολογούν ανθρώπους και αξιοπρέπειες καταδεικνύοντας για ακόμη μία φορά , ότι τίποτε δεν άλλαξε στο κόμμα αλλά και στο πολιτικό σκηνικό και σύστημα γενικότερα.

Οι παρωχημένες αντιλήψεις τους, οι ξεπερασμένες ιδέες τους και η ελάχιστη αν όχι μηδενική προσφορά τους στο Νομό μας, τα άπειρα χρόνια στα οποία βρέθηκαν στην εξουσία και μάλιστα και σε ιδιαίτερες θέσεις ευθύνης , είναι αυτές που καταφέρνοντας να επιβληθούν από μέρους τους θα θανατώσουν και τα επόμενα χρόνια τον τόπο μας.

Όσο τα κόμματα και δη τα σοσιαλιστικά, δεν καταλαβαίνουν και δεν θέλουν να καταλάβουν τον ρόλο των συγκεκριμένων ανθρώπων, τόσο θα απογοητεύουν τον κόσμο τους, τόσο θα μπαίνουν στην κατηγορία ΄΄ του άλλη μια από τα ίδια ΄΄, τόσο θα βυθίζουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες όλων μας.

Ας κρατήσουν λοιπόν αυτούς, δίνοντας σε μας επίσημα πλέον την ευκαιρία να απελευθερωθούμε και να ατενίσουμε το μέλλον μας εντελώς διαφορετικά από όλους  αυτούς.

Η τεράστια απόστασή μας είναι πλέον απόλυτη πραγματικότητα.

 Επειδή επιπλέον δεν μου αρέσουν οι τοπικές κομματικές εμφυλιοπολεμικές συγκρούσεις – 3 (τρεις) υποψηφιότητες από την Αμαλιάδα –  (γιατί πολύ απλά δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως ούτε στην κοινωνία μας , ούτε στον τόπο μας ) επιλέγω συνειδητά την αποχώρησή μου ευχόμενη στους συμμετέχοντες καλή επιτυχία. 

Οφείλω  όμως να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους δεκάδες – εκατοντάδες απλούς , καθημερινούς ανθρώπους που αισθάνθηκαν όμορφα και με αγκάλιασαν με δεδομένο την προοπτική της υποψηφιότητάς μου.

Σίγουρα πάντα θα υπάρχει μια ξεχωριστή θέση  στην καρδιά μου για αυτούς.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω, πως οι πρόθυμες Ιφιγένειες  εξαντλήθηκαν στις αρχαίες τραγωδίες πολλά χρόνια πριν …


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος