FOLLOW US: facebook twitter

Τσουβαλοδρομίες, κουταλοδρομίες και παραδοσιακά παιχνίδια άλλων εποχών

Ημερομηνία: 08-05-2024 | Συντάκτης:

Αθλοπαιδιές στην Ξυλοκέρα τη Δευτέρα του Πάσχα ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους

Όμορφες αναμνήσεις στα παιδιά του χωριού τηρώντας τα Πασχαλιάτικα έθιμα, δημιούργησαν τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ξυλοκέρας Η ΠΡΟΟΔΟΣ, διοργανώνοντας ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, την Δευτέρα του Πάσχα τις καθιερωμένες αθλοπαιδιές.

Στην πλατεία του χωριού λίγο μετά τις 5 το απόγευμα όλα τα παιδιά της Ξυλοκέρα μαζί με τους γονείς τους και τα μέλη του Συλλόγου, μικροί και μεγάλοι διοργάνωσαν μια όμορφη γιορτή που περιελάμβανε τις παραδοσιακές τσουβαλοδρομίες, παιδικούς αγώνες δρόμους,  μουσικές καρέκλες, κουταλοδρομίες με αυγά και το παιχνίδι με το λουκούμι.

Έθιμα που προσπαθούν να αναβιώσουν στο πέρασμα του χρόνου, για γιορτή με κέφι και πολύ ενθουσιασμό από μικρούς και μεγάλους που πέρασαν ένα υπέροχο απόγευμα με παιχνίδια που έρχονται από άλλες εποχές.

Βεβαίως για τους συμμετέχοντες και νικητές σε καθένα από τα παιχνίδια δόθηκαν και τα ανάλογα μετάλλια που δεν είχαν… ηλικία, γιατί μέσα από αυτήν την διαδικασία όλοι έγιναν παιδιά!

Και το πιο σημαντικό, ήταν ότι γέμισε με παιδικές φωνούλες το χωριό, έπαιξαν , γέλασαν και διασκέδασαν όλοι μαζί, πολύ μικροί και …. λίγο μεγαλύτεροι μικροί!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia