FOLLOW US: facebook twitter

Θεριεύει η ενδοοικογενειακή βία στην Ηλεία

Ημερομηνία: 08-05-2024 | Συντάκτης:

Βία σε βάρος εγκυμονούσας στον Πύργο, απειλή με μαχαίρι στην Αρχ. Ολυμπία

Πρωτοβουλία ίδρυσης αυτόνομου γραφείου αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων στο νομό από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλο

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν τα αυξημένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Ηλεία, καθώς καθημερινά καταγγέλλονται σοβαρές περιπτώσεις, για τις οποίες οι αστυνομικές αρχές σχηματίζουν δικογραφία.

Προχθές καταγγέλθηκε από εγκυμονούσα γυναίκα στον Πύργο η άσκηση βίας από τον πρώην σύζυγό της. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας, ο πρώην σύζυγός της χτύπησε δυνατά με παπούτσι στο πόδι και στη συνέχεια άρχισε να χτυπάει δυνατά με τα χέρια και τα πόδια την εξώπορτα του σπιτιού της προκαλώντας φθορές.

Στον Πύργο καταγράφηκε ένα ακόμα σοβαρό συμβάν, καθώς προχθές συνελήφθη ένας άνδρας, τον οποίο κατήγγειλε η σύζυγός του, διότι την  απείλησε  και την εξύβρισε, ενώ παράλληλα την έσπρωξε και  χτύπησε  το  κεφάλι της.

Τρίτο σοβαρό περιστατικό καταγγέλθηκε σε περιοχή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, τον οποίο κατήγγειλε η σύντροφός του και η αδερφή της, διότι εξύβρισε και απείλησε την σύντροφό του κρατώντας ένα μαχαίρι, ενώ παράλληλα απείλησε την αδελφή της.

Όπως τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ηλείος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, το προσεχές χρονικό διάστημα θα συσταθεί γραφείο ενδοοικογενειακής βίας και στην Ηλεία, με στόχο να περιοριστούν τέτοια συμβάντα.

«Πρόκειται για γραφεία, που ήδη παράγουν έργο στην υπόλοιπη Ελλάδα με πολύ σημαντικά αποτελέσματα, καθώς έχουν αντιμετωπίσει με μεγάλη αποτελεσματικότητα χιλιάδες περιστατικά. Αυτό θα γίνει και εδώ, ενώ ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις για να εξασφαλίσουμε δομές φιλοξενίας ευάλωτων ατόμων, που έχουν ανάγκη. Είναι βασική επιδίωξη της Κυβέρνησης η ουσιαστική αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, για αυτό και από το 2021 έχουν συσταθεί τα πρώτα έξι γραφεία αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας και προστέθηκαν άλλα 12 σε κρίσιμες περιοχές της χώρας. Διαμορφώνουμε ένα επαρκές πλαίσιο, ώστε να μπορούμε να ενημερώνουμε τα θύματα και να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις.Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναπροσαρμόζει τις απαιτήσεις βλέποντας τις ανάγκες και κάνει, όπου απαιτείται, τις απαραίτητες αλλαγές» τόνισε χαρακτηριστικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος