FOLLOW US: facebook twitter

Νοσοκομείο Πύργου: Ρεκόρ εισαγωγών στα επείγοντα το Πάσχα

Ημερομηνία: 08-05-2024 | Συντάκτης:

Αυξημένα περιστατικά, εμπύρετα και λοιμώξεις του αναπνευστικού

Γράφει η Κική Κολοβέρου


Αυξημένα ήταν τα περιστατικά ασθενών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου καθ’ όλη τη διάρκεια των αργιών του Πάσχα και σύμφωνα με το Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Σπύρο Πολίτη, το σύστημα ανταποκρίθηκε παρά την έντονη πίεση που δέχτηκε.

Περισσότερα από 190 περιστατικά αντιμετώπισε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών την Κυριακή του Πάσχα, παρουσιάζοντας αύξηση συγκριτικά με το μέσο όρο της εορταστικής αυτής ημέρας κατά 40 και πλέον ασθενείς ενώ και τις προηγούμενες ημέρες μεγάλη ήταν η προσέλευση αλλά και οι εισαγωγές σε Παθολογική κυρίως, αλλά και στην Παιδιατρική κλινική.

Εμπύρετα, αναπνευστικά και γαστρεντερίτιδες κλήθηκε και αντιμετώπισε το Παιδιατρικό τμήμα ενώ αντίστοιχα ήταν και τα περιστατικά του Παθολογικού τομέα με έμφαση στις γαστρεντερίτιδες και τις λοιμώξεις του αναπνευστικού. Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Πολίτης, χρειάστηκαν και αρκετά χειρουργεία για κατάγματα από ατυχήματα και πτώσεις.

«Η πιο δύσκολη ημέρα ήταν η Κυριακή του Πάσχα και τα περιστατικά δεν είχαν να κάνουν με υπερφαγία αλλά κυρίως με γαστρεντερίτιδες και λοιμώξεις. Το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό ανταποκρίθηκε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα και τους ευχαριστώ πολύ, για την αντιμετώπιση που προσέφεραν στους ασθενείς. Πάντα τις γιορτές έχουμε αυξημένη ροή ασθενών, αντιμετωπίστηκαν όλα, και πήγαν όλα καλά» σημείωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος