FOLLOW US: facebook twitter

«Συνεχίζουμε ενωμένοι, παρά τις απειλές, ενάντια στην αξιολόγηση»

Ημερομηνία: 19-04-2024 | Συντάκτης:

Παράσταση διαμαρτυρίας χθες, μελών της ΕΛΜΕ Ηλείας στην Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης

Γράφει η Κική Κολοβέρου


Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των εκπαιδευτικών με κυρίαρχα την αξιολόγηση, τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων αλλά και των αναπληρωτών καθώς και τον εκφοβισμό που όπως είπαν δέχονται από το Υπουργείο Παιδείας, πραγματοποιήσαν χθες στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, μέλη της ΕΛΜΕ.

Οι εκπαιδευτικοί, επισήμαναν αρχικά, ότι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανδρ. Ζέρβας, είχε ενημερωθεί για την διαμαρτυρία τους ωστόσο, όχι μόνο δεν βρισκόταν στο γραφείο του αλλά δεν τους ενημέρωσε. Πάρα ταύτα, μίλησαν για τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν, με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ κ.Στέλλα Αναστασίου να αναφέρετε στις «απειλές» και την «τρομοκρατία» που δέχτηκαν μέσω εγκυκλίου του Υπ. Παιδείας για το δικαίωμα τους στην απεργία.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους, ουσιαστικά από το 2021 που έχει ψηφιστεί ο Νόμος για την αξιολόγηση το υπουργείο με συνεχείς εγκυκλίους προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να εκφοβίσει τον κλάδο. Εμείς όμως συνεχίζουμε δυνατά, ενωμένα όλος ο κλάδος απέναντι στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

Εμείς που ζούμε μέσα στο σχολείο γνωρίζουμε ότι αυτή η αξιολόγηση καθόλου δε θέλει να το αναβαθμίσει αλλά ίσα- ίσα αυτό που θέλει να κάνει είναι να κατηγοριοποιήσει σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς και να μετατρέψει το δημόσιο σχολείο σε επιχείρηση ΑΕ. Και συγκεκριμένα θεωρούμε ότι η εγκύκλιος αυτή είναι ακόμα πιο απαράδεκτη γιατί απευθύνετε και στους διευθυντές και προϊσταμένους των σχολικών μονάδων, απειλώντας τους ότι αν δεν υλοποιήσουν την αξιολόγηση θα τους απαλλάξουν από τα καθήκοντα τους.

Στην ουσία, εδώ το Υπουργείο βάλει ενάντια στο δικαίωμα μας για απεργία, μια απεργία που είναι νόμιμη, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και πραγματικά αυτές οι απειλές και ο χαρακτηρισμός αυτός ότι θα έχουν κυρώσεις οι συνάδελφοι μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Είναι πραγματικά ντροπή, εμείς θα συνεχίζουμε να ασκούμε το δικαίωμα μας στην απεργία και θέλουμε μαζί μας όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στον δίκαιο αυτό αγώνα μας».

Ακολούθως η κ. Ευρυδίκη Παυλοπούλου, μέλος της ΕΛΜΕ μίλησε για την γενικότερη κατάσταση, κυρίως με την ακρίβεια τονίζοντας ότι οι μισθοί τους δεν φτάνουν για να ζουν αξιοπρεπώς.

«Δεν πάει άλλο. Θέλουμε να καλυφθούν τα ποσοστά μας, που έχουμε χάσει από την περίοδο της κρίσης και φθάνουν το 40%. Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς, καταβολή ξανά των δώρων Πάσχα, Χριστούγεννων και της αδείας και επίσης να επιστραφεί το επίδομα που δίνονταν στους συναδέλφους των σχολείων ειδικής αγωγής».

Επιπλέον ανάφερε ότι θέλουν ένα σχολείο που να επικρατεί η παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία τονίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα ασκούνται πιέσεις και καλλιεργείτε θέμα τρομοκρατίας ενώ επισήμανε πως θα πρέπει να σταματήσει η ομηρία των νεοδιόριστων και να μονιμοποιηθούν οι αναπληρωτές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia