FOLLOW US: facebook twitter

Συνδεδεμένη με… Κάιρο!

Ημερομηνία: 07-03-2024 | Συντάκτης:

-Κλειστή η πλατφόρμα για την πληρωμή της ενίσχυσης για τους παραγωγούς σταφίδας, τομάτας και εσπεριδοειδών

-Οριακά το Πάσχα προσδιορίζεται η εξόφληση στους δικαιούχους

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Δύσκολα θα εξοφληθεί μέσα στον Μάρτιο η συνδεδεμένη ενίσχυση για τους Ηλείους παραγωγούς σταφίδας, τομάτας και εσπεριδοειδών, αφού ακόμα δεν έχει ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλουν οι έμποροι τις ποσότητες που παρέλαβαν το προηγούμενο διάστημα.

Παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις, το σύστημα δεν έχει ανοίξει για την καταχώρηση των ποσοτήτων που παρέδωσαν οι παραγωγοί για να πληρωθούν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αυτή τη στιγμή σαφής εικόνα για την ημερομηνία πληρωμής.

Ο υπεύθυνος του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών «ΓΑΙΑ Επιχειρείν» Πύργου, Άλκης Κωνσταντόπουλος, δεν εξέφρασε αισιοδοξία για εξόφληση των δικαιούχων παραγωγών σύντομα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι μέρες του Πάσχα είναι η πιθανότερη περίοδος.

«Δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των ποσοτήτων που έδωσαν οι παραγωγοί για να πιάσουν το όριο που προβλέπει η συνδεδεμένη ενίσχυση, δεν βλέπω εφικτή την πληρωμή μέσα στον Μάρτιο ή στις αρχές του Απριλίου. Αν π.χ. το σύστημα ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα και δοθεί κι ένας μήνας προθεσμία για τις καταχωρήσεις, πάμε στην καλύτερη για μέσα με τέλη Απριλίου πληρωμή, για αυτό και θεωρώ ως πιο πιθανή χρονική περίοδο τις ημέρες πριν από το Πάσχα», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών «Εύφορη Γη» Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλιανάτος, επιβεβαίωσε μιλώντας στην «Πρωινή» ότι θα καθυστερήσει η πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

«Η πλατφόρμα είναι ακόμα κλειστή και δεν μπορούν να περαστούν οι απαιτούμενε ποσότητες για να πληρωθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση στη σταφίδα, την τομάτα, τα πορτοκάλια και το βαμβάκι. Ας ελπίσουμε πως το σύστημα θα ανοίξει σύντομα γιατί αλλιώς οι πληρωμές πάνε για Πάσχα και βλέπουμε», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος