FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πηνειού: Προτεραιότητα η ενίσχυση της ασφάλειας

Ημερομηνία: 07-03-2024 | Συντάκτης:

Πρώτη συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Πηνειού

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη τακτική συνεδρίαση του νέου Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πηνειού.  Η σύσκεψη έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του δημάρχου κ. Αλέξη Καστρινού, του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Μιχάλη Καλαρίτη και εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης διαπιστώθηκε η διάθεση στενής συνεργασίας για την ενίσχυση της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.

Ειδικότερα, αφού επιβεβαίωσαν ότι ο άριστος συντονισμός αποτελεί «κλειδί» για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών έκτακτης ανάγκης, οι συμμετέχοντες συζήτησαν αδρομερώς το πλαίσιο συνεργασίας τους ενώ η κουβέντα επεκτάθηκε και σε διαδικαστικά ζητήματα που απαιτούν άμεσης επίλυσης. Αν και ο χαρακτήρας της συνάντησης ήταν προπαρασκευαστικός ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου –αναμένεται να ακολουθήσουν νέες συνεδριάσεις του οργάνου στο προσεχές μέλλον- διατυπώθηκαν προτάσεις και τέθηκε το πλαίσιο βελτίωσης της συνεργασίας του Δήμου Πηνειού με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός αφού ανέλυσε συνοπτικά τη σημερινή εικόνα των δυνατοτήτων του δήμου, απόρροια της δεινής κατάστασης που έχουν περιέλθει τα ταμεία και ο μηχανολογικός εξοπλισμός του, επεσήμανε ότι –σ.σ. ο δήμος- θα σταθεί αρωγός στο μέτρο του εφικτού στην προσπάθεια ενίσχυσης της ασφάλειας και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των περιστατικών έκτακτης ανάγκης. «Η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας καθώς και του φυσικού πλούτου αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για εμάς και προς αυτή την κατεύθυνση θα συντονίσουμε τις ενέργειές μας» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πηνειού.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πηνειού συμμετείχαν –μεταξύ άλλων- ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Αρχιπύραρχος κ. Περικλής Κουλκουβίνης, ο διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών Αντιπύραρχος κ. Θεόδωρος Λεβέντης, ο υποδιοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας Αντιπύραρχος κ. Στάθης Καρμης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού Αστυνόμος Β’ κ. Νικόλαος Δρακόπουλος, ο διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) Αντισμήναρχος κ. Κωνσταντίνος Γκούμας, ο δασάρχης Αμαλιάδας κ. Βασίλης Μποβολέτης, ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Βαρουχάκης και η προϊσταμένη του αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας κα. Δέσποινα Τσάφα.  


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος