FOLLOW US: facebook twitter

Σαρακοστιανό τραπέζι με… λιτότητα!

Ημερομηνία: 15-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Οικονομία

Αυξημένη κίνηση στην αγορά του Πύργου που έχει διατηρήσει τις περσινές τιμές

  • Στα 3,50 ευρώ η λαγάνα, 13 έως 16 ευρώ το φρέσκο χταπόδι, από 3,90 ευρώ τα κατεψυγμένα καλαμάρια στα τοπικά καταστήματα

Γράφει η Κική Κολοβέρου


Στα απολύτως απαραίτητα, όπως φαίνεται θα περιορίσουν το σαρακοστιανό τραπέζι πολλοί καταναλωτές, όχι όμως γιατί οι τιμές στα θαλασσινά και την λαγάνα έχουν αυξηθεί –όπως τα δελτία ειδήσεων βομβαρδίζουν καθημερινά τους καταναλωτές- αλλά εξαιτίας της γενικότερης ακρίβειας που επικρατεί στα είδη διατροφής και έχουν προκαλέσει ασφυξία στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Τα τοπικά καταστήματα, πώλησης θαλασσινών, κατεψυγμένων αλλά και λαγάνας, έχουν διατηρήσει τις τιμές στα ίδια με τα περσινά επίπεδα αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές έτσι ώστε να μην λείψει από κανένα τραπέζι, ούτε την Καθαρά Δευτέρα αλλά ούτε και για την νηστεία που ακολουθεί, κανένα σαρακοστιανό έδεσμα.

Αν και οι τιμές γενικότερα είναι τσιμπημένες, η κίνηση στην αγορά του Πύργου είναι αυξημένη και αναμένεται να κορυφωθεί το Σάββατο αλλά και την Καθαρά Δευτέρα.

Σ. Τζέμος: «Τιμές ίδιες με … πρόπερσι»

Τεράστια ποικιλία σε θαλασσινά διαθέτει το ιχθυοπωλείο «Τζέμος» στην οδό Πατρών και η κίνηση όπως τόνισε ο κ. Σωτήρης Τζέμος είναι πολύ αυξημένη. «Ο κόσμος ήδη προμηθεύετε θαλασσινά για το σαρακοστιανό τραπέζι και η κίνηση θα κορυφωθεί το Σάββατο και την Δευτέρα. Έχουμε απ’ όλα. Γαρίδες, καλαμάρια, χταπόδια, σουπιές, μοσχίδια, θράψαλο, γόνο, γαρίδα γάμπαρη και σε τιμές προσιτές καθώς τις έχουμε διατηρήσει ίδιες με πέρυσι και πρόπερσι και αυτό γιατί έχουμε το δικό μας καΐκι και μπορούμε έτσι να τις ελέγχουμε στηρίζοντας όσο μπορούμε όλους τους καταναλωτές».

Σύμφωνα με τον κ. Τζέμο, «οι σουπιές πωλούνται προς 11,80 το κιλό, το καλαμάρι 15,60 το κιλό, το χταπόδι το μεγάλο 15,80 ευρώ ενώ τα πιο μικρά με 13 ευρώ. Έχουμε μοσχίδια , ωραία θράψαλα με 7,80 το κιλό, γαρίδα με 5,90 και πιο μεγάλη λίγο πιο ακριβή. Γάμπαρη στα 20 ευρώ όπως και η κόκκινη γαρίδα που θα την έχουμε το Σάββατο. Ο κόσμος ψωνίζει, γιατί έχουμε πολύ καλές τιμές».

Γ. Τοπιντζής: «Έως 20% φθηνότερα από πέρυσι»

Ιδιαίτερα αυξημένη όμως είναι και η κίνηση στο κατάστημα κατεψυγμένων «Τοπιντζής», στο οποίο μπορεί να βρει κανείς θαλασσινά και οστρακοειδή σε ασυναγώνιστες τιμές. Ο κ. Γιάννης Τοπιντζής επισήμανε ότι η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί το Σάββατο αλλά και την Καθαρά Δευτέρα που θα είναι ανοιχτοί για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής από τις 7 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

«Ο κόσμος κατά προτίμηση διαλέγει, καλαμάρια, χταπόδια, γαρίδες, σουπιές και διάφορα άλλα οστρακοειδή. Οι τιμές στα καταψυγμένα και ειδικά στα καλαμάρια είναι μέχρι και 20% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι και το επισημαίνουμε διότι τελευταία επικρατεί μια «τρομοκρατία» σε σχέση με τις τιμές που δεν ισχύει για όλες τις περιπτώσεις. Ο κόσμος λοιπόν, μπορεί να έρθει να ψωνίσει και να βρει ποιοτικά και ότι του ταιριάζει».

Ας δούμε όμως λίγο τις τιμές του καταστήματος. «Το καταψυγμένο καλαμάρι ξεκινά από 3,90 το κιλό, το χταπόδι Μαρόκου και Αιγαίου ξεκινά από 10.90 το κιλό, και επειδή πολύς κόσμος προμηθεύεται ήδη βακαλάο για το επόμενο τριήμερο της 25ης Μαρτίου οι τιμές είναι σχεδόν ίδιες ενώ σε κάποια είδη βακαλάου είναι και χαμηλότερες 10-15%.

Το θέμα τιμής, έχει να κάνει με την πολιτική κάθε καταστήματος και αν μεταφέρει τις μειώσεις τιμών στους καταναλωτές. Εμείς ως αρχή μας έχουμε να προστατεύουμε τους καταναλωτές μας, προμηθεύοντας τους, ποιοτικά προϊόντα στις καλύτερες τιμές».

Στα 3,50 ευρώ η λαγάνα

Ας δούμε όμως τι γίνεται και στην περίπτωση της λαγάνας που τις τελευταίες ημέρες ακούγεται ότι η τιμή της θα πλησιάζει τα πέντε ευρώ. Όπως εξηγεί η κ. Ελσα Μπερντούφι, από το «Φούρνο του Γιάννη» στην οδό Ρήγα Φεραίου, στον Πύργο κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Έχουν τρομοκρατήσει τον κόσμο στα δελτία ειδήσεων ότι η λαγάνα πωλείται ακριβά. Τα παραφουσκώνουν! Στην Αθήνα μπορεί να ισχύει, στον Πύργο όμως η τιμή είναι ίδια με πέρυσι, δηλαδή στα 3,50 ευρώ. Όλη αυτή η παραφιλολογία που επικρατεί πολύ φοβάμαι ότι έχει τρομάξει τον κόσμο και μπορεί να αποφύγει ακόμα και την επίσκεψη στους φούρνους για την προμήθεια της. Εμείς ακόμα και τον χαλβά τον έχουμε κατά ένα ευρώ φθηνότερα από πέρυσι, δηλαδή στα 11 ευρώ το κιλό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia