FOLLOW US: facebook twitter

Προς δημοπράτηση ο δρόμος Γαστούνη-Βαρθολομιό-Λουτρά Κυλλήνης

Ημερομηνία: 15-03-2024 | Συντάκτης:

Έργο ύψους 2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Τη βελτίωση του επαρχιακού δρόμου που ενώνει τη Γαστούνη με το Βαρθολομιό και τα Λουτρά της Κυλλήνης θα δημοπρατήσει στο τέλος του μήνα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα και ο διαγωνισμός αναμένεται να περάσει από Περιφερειακή Επιτροπή σε περίπου 15 ημέρες.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι δύο εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας. Η μελέτη προβλέπει τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του υφιστάμενου δρόμου, ώστε να είναι πιο ασφαλής και πιο άνετη η οδική σύνδεση, διασφαλίζοντας ουσιαστικά τη μετακίνηση μεταξύ των δύο οικισμών. Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίου στα αριστερά του δρόμου, πάνω στο οποίο θα τοποθετηθούν οι ιστοί με τα φωτιστικά σώματα για τον ηλεκτροφωτισμό.

Ο δρόμος σήμερα είναι μέτριας βατότητας, μεταβλητού πλάτους και διπλής κατεύθυνσης, με μη σταθερή διατομή, ενώ η παρουσία καναλιού και τάφρου εκατέρωθεν του δρόμου χωρίς προστατευτικό στηθαίο, έχει προκαλέσει αρκετές φορές ατυχήματα με αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Η αναβάθμιση του συγκεκριμένου οδικού τμήματος αξιολογείται από την Περιφέρεια ως απαραίτητο έργο, καθώς σήμερα ο δρόμος εμφανίζει φτωχά γεωμετρικά χαρακτηριστικά και παρουσιάζει σημαντική κυκλοφορία, αφού συνδέει τη Γαστούνη με το Βαρθολομιό και στην προέκτασή του οδηγεί στα Λουτρά της Κυλλήνης, προορισμό αυξημένης επισκεψιμότητας τους θερινούς μήνες. Επιπλέον, η βελτίωση του επαρχιακού δρόμου θα εξυπηρετήσει τις μετακινήσεις και των μικρότερων οικισμών Δήμητρας, Βρανά, Καλυβίων, Κοκκάλας και Αγραπιδούλας. Το συνολικό μήκος του δρόμου είναι 1,35 χλμ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia