FOLLOW US: facebook twitter

Πτήσεις από Τελ Αβίβ σε Άραξο και ξενοδοχεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 13-03-2023 | Συντάκτης:

Ξεκινούν από τον Μάιο απευθείας πτήσεις από το Τελ Αβίβ προς τον Άραξο με πακέτα διαμονής σε ξενοδοχειακές μονάδες της Ηλείας

Ν. Κοροβέσης: “Δυναμικό άνοιγμα του τουρισμού της Περιφέρειας προς την αγορά του Ισραήλ”

Ένα σημαντικό άνοιγμα του τουρισμού της περιοχής μας προς την δυναμική και ολοένα αναπτυσσόμενη αγορά του Ισραήλ, προωθεί πλέον η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Είναι γεγονός ότι η αγορά του Ισραήλ είναι σημαντική για τον ελληνικό τουρισμό, αποτελεί άλλωστε έναν από τους στρατηγικούς στόχους του ΕΟΤ καθώς το 2022 υπήρξε αύξηση 22% των αφίξεων από τη χώρα προς την Ελλάδα, ενώ καταγράφεται αύξηση των ταξιδιών ακόμα και σε λιγότερο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς. Έτσι, η ΠΔΕ αξιοποιώντας αυτήν την προοπτική , επενδύει με ανάλογες δράσεις στην καλλιέργεια των σχέσεων με το Ισραήλ, προβάλλοντας την ελκυστικότητα του τουριστικού προϊόντος της Δυτικής Ελλάδας.

Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης, υπάρχει ήδη ένα δυναμικό ξεκίνημα ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την συγκεκριμένη αγορά: “Όπως μας ενημέρωσε ο Δ/ντης του ΕΟΤ στο Ισραήλ, κ. Δημήτριος Βασιλειάδης, από τον Μάϊο, θα έχουμε την έναρξη απευθείας πτήσεων από το Τελ Αβίβ προς το αεροδρόμιο του Αράξου. Συγκεκριμένα, οι πτήσεις, τις οποίες θα διενεργήσει ο touroperator “ESHET”, θα καλύψουν την περίοδο από 7/5 μέχρι 15/10 με δύο δρομολόγιο των 186 θέσεων κάθε Κυριακή και Πέμπτη, ενώ θα ενισχυθούν με ένα τρίτο δρομολόγιο, ίδιας χωρητικότητας, κάθε Τρίτη στη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου. Δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς ξεχωριστού εισιτηρίου καθώς πρόκειται για πτήσεις τσάρτερ αλλά το σημαντικό είναι ότι το συγκεκριμένο πακέτο ταξιδιού, συμπεριλαμβάνει διαμονή σε κάποιο ξενοδοχείο των ακτών της Ηλείας. Τα πακέτα για “Πελοπόννησο”, όπως αναφέρεται ο προορισμός στον ιστότοπό τους, διατίθενται στην παρακάτω διεύθυνση:

https://www.eshet.com/deals/greece/peloponnese/ και όπως πληροφορούμαστε υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον.

Στα πλαίσια της μεγάλης διεθνούς τουριστικής έκθεσης IMTM που είχε πραγματοποιηθεί πριν από λίγο καιρό στο Τελ Αβίβ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχε μια πολύ σημαντική παρουσία, όχι μόνο με την προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, αλλά και με μια σειρά επαφών με παράγοντες της ισραηλινής αγοράς, με στόχο την χρονική και χωρική επέκταση της παρουσίας των ισραηλινών επισκεπτών στην Ολυμπιακή γη. Το άνοιγμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και βεβαίως της Ηλείας προς την αγορά του Ισραήλ αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός και έχει πολύ μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και γι’ αυτό φροντίσαμε και φροντίζουμε να τις καλλιεργούμε με τις κατάλληλες συνεργασίες.

Τέλος να πούμε ότι σχεδιάζουμε και συμπληρωματική δράση με presstrip ( αποστολή τουριστικών συντακτών) από το Ισραήλ , έχει προηγηθεί και μια ακόμα παλαιότερα, σε συνεργασία με τον εκεί ΕΟΤ προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να ενισχύσουμε την τουριστική προβολή της περιοχής μας και να τους προσφέρουμε μια σειρά ξεχωριστών τουριστικών εμπειριών, επενδύοντας στην ενίσχυση των τουριστικών σχέσεων με το Ισραήλ. Άλλωστε η Ολυμπιακή γη, αποτελεί μια εξαιρετική περίπτωση καθώς συνδυάζει αρμονικά το φυσικό κάλλος με την μνημειακό και αρχαιολογικό μας πλούτο και την παροχή υψηλών προδιαγραφών τουριστικών υπηρεσιών προς τους επισκέπτες της.”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος