FOLLOW US: facebook twitter

Πρόταση για άμεση επαναλειτουργία του «Παρά θίν’ Αλός»

Ημερομηνία: 17-03-2023 | Συντάκτης:

-Το σχέδιο που θα καταθέσει στην ΕΤΑΔ ο δήμος Ζαχάρως

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Πρόταση για την ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία του Παραθίν’ Αλός» κατέθεσε ο δήμος Ζαχάρως, καθώς το δημοτικό έλαβε την απόφαση να προτείνει «οδικό χάρτη» ενεργειών στην ΕΤΑΔ.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, Γιάννης Μπαλαδήμας, ανέφερε ότι ο δήμος προτείνει τις εργασίες της επισκευής και εκσυγχρονισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων να τις πραγματοποιήσει ο ανάδοχος-ενοικιαστής, ώστε να απεμπλακεί η διαδικασία από τυχόν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις ή και καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν από τον φόρτο εργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών της ΕΤΑΔ, για να συντομευθεί ο χρόνος επαναλειτουργίας του «Παρά θιναλός».

«Ταυτόχρονα οι υπηρεσίες του Δήμου, όπου απαιτείται, θα συνδράμουν κατά προτεραιότητα τις υπηρεσίες της ΕΤΑΔ, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι απαιτούμενοι χρόνοι για την ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάθεσης επισκευής και εκσυγχρονισμού του», ανέφερε και πρότεινε ο χρόνος διάρκειας της ενοικίασης να είναι τουλάχιστον επταετής με πρόβλεψη παράτασης για μία ακόμα πενταετία, και να λειτουργεί όλη την διάρκεια του έτους.

Με βάση την πρόταση του δήμου Ζαχάρως, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα περιλαμβάνει αφενός Τεχνοοικονομική πρόταση για την επισκευή και τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και αφετέρου πρόταση για το Τίμημα ενοικίασης. Η αξιολόγηση θα γίνει σε δύο Στάδια: Κατά το 1ο Στάδιο θα γίνει η αξιολόγηση/βαθμολόγηση της Τεχνοοικονομικής πρότασης του αναδόχου, η οποία θα περιλαμβάνει σχέδιο διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, μελέτη επισκευής/εκσυγχρονισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων, τεχνική περιγραφή, προϋπολογισμό και χρονοδιάγραμμα των προτεινόμενων εργασιών. Το 2ο Στάδιο θα περιλαμβάνει την πρόταση του τιμήματος ενοικίασης.

Η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Ζαχάρως, καθώς η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας καταψήφισετο θέμα και πρότεινε να παραχωρηθεί στον δήμο, προκειμένου να το αξιοποιήσει προς όφελος του τόπου και της τοπικής κοινωνίας, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου και απασχόληση των κατοίκων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος