FOLLOW US: facebook twitter

«Μύλος» με το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 17-03-2023 | Συντάκτης:
All-focus

Με… ισοψηφία πέρασε η πρόταση της πλειοψηφίας, απορρίφθηκε η εναλλακτική της μειοψηφίας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Σε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης εξελίχθηκε η πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας σχετικά με την έγκριση του τεχνικού προγράμματος για το 2023, καθώς η αντιπολίτευση κατέθεσε δική της πρόταση, η οποία όμως δεν τέθηκε προς ψήφιση λόγω έλλειψης εναλλακτικής πρότασης, ενώ η πρόταση της πλειοψηφίας συγκέντρωσε 12 ψήφους υπέρ, 12 κατά και ένα λευκό.

Αρχικά ο δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο δήμος λόγω της πανδημίας και της πυρκαγιάς, κατάφερε να παρουσιάσει πρόγραμμα ύψους 24 εκατ. ευρώ με εξασφαλισμένες πιστώσεις, σε συνεργασία με την Τεχνική και Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου.

Ωστόσο, επισήμανε πως οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και η υποστελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας δεν επιτρέπουν την υλοποίηση όλων των έργων ως το τέλος της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φλέσσας πρόσθεσε πως το τεχνικό πρόγραμμα είναι ρεαλιστικό, διότι βασίζεται σε υπάρχοντα έσοδα από διαφορές χρηματοδοτήσεις και προγράμματα που είναι ενταγμένα τα έργα, είναι άμεσα εφαρμόσιμο και έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Πρόταση από Κοτζιά με στήριξη Αηδόνη

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ευθύμιος Κοτζιάς, κατέθεσε εναλλακτική πρόταση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου στο Προεδρείο, με την οποία συμφώνησε και η παράταξη Αηδόνη της ελάσσονος μειοψηφίας, αλλά δίχως τη συνοδεία εισήγησης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ο Πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου, Σωτήρης Παπαηλιού, ανέφερε πως θα μπορούσε η εναλλακτική πρόταση να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στο Σώμα, αλλά εκεί παρενέβη ο δήμαρχος και δήλωσε πως η συγκεκριμένη πρόταση δεν διαθέτει τις απαραίτητες προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία.

Ακολούθησε διάλογος με κλιμακούμενη ένταση, με συνέπεια να διακοπεί η συνεδρίαση για δέκα λεπτά, και να ξεκινήσει εκ νέου με την υποβολή της πρότασης της πλειοψηφίας για το τεχνικό πρόγραμμα προς ψήφιση.

Όμως στην ψηφοφορία που ακολούθησε, προέκυψε ισοψηφία, αφού δώδεκα σύμβουλοι υπερψήφισαν και δώδεκα καταψήφισαν, ενώ ο πρόεδρος ψήφισε «παρών».

Σύμφωνα όμως με τη νομοθεσία, εφόσον υπάρχει μόνο μία πρόταση που πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις, θεωρείται και η εγκεκριμένη, ακόμα κι αν δεν διαθέτει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος