FOLLOW US: facebook twitter

Δωρεά ζωής από τον Ηλείο Γ. Μπότσα με πρωτοβουλία του Γ. Καραστέργιου

Ημερομηνία: 17-03-2023 | Συντάκτης:

Μαρίνος: Απινιδωτές σε όλες τις δομές του Δήμου

Μια πολύτιμη ιατρική συσκευή, για την θωράκιση της ζωής των αθλητών του Συλλόγου «Αίας Γαστούνης» βρίσκεται ήδη στον εξοπλισμό της ιστορικής ομάδας ύστερα από σχετική απόφαση του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου.

Πρόκειται για έναν απινιδωτήπου δώρισε στον Δήμο Πηνειού, ο κ. Γιάννης Μπότσας ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Befon που δραστηριοποιείται στην Αθήνα στον τομέα της ενέργειας.Η δωρεά έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του Διευθυντή του Γραφείου του Δημάρχου Πηνειού κ. Γιώργου Καραστέργιου.

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος εξήρε την πρωτοβουλία του Ηλείου επιχειρηματία Γιάννη Μπότσα και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Το θέμα των απινιδωτών είναι κομβικής σημασίας για την ζωή των ανθρώπων. Εμάς ως δημοτική αρχή θα πρέπει να μας απασχολεί έντονα και να επιδείξουμε γνήσιο ενδιαφέρον για τον εξοπλισμό μας με τέτοια εργαλεία που θα μας βοηθήσουν στο να ελαχιστοποιούμε τον κίνδυνο της απώλειας ανθρώπινης ζωής. Τον απινιδωτή παραχωρούσε στον Αθλητικό Σύλλογος «Αίας Γαστούνης. Στόχος μας είναι να προμηθεύσουμε με απινιδωτές όλα τα γήπεδα του Δήμου Πηνειού , τα Πολιτιστικά Κέντρα , τα σχολεία του Δήμου σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Σύντομα θα φέρω στην Οικονομική Επιτροπή αναμόρφωση για την προμήθεια των απινιδωτών».

Ο γιατρός και Δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Παναγούλιας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «μετά τα κρούσματα αιφνίδιων θανάτων που είχαμε στα γήπεδα, ο απινιδωτής αποδεικνύεται σωτήριος. Γι αυτό και όλα τα γήπεδα πρέπει να έχουν από έναν απινιδωτή που θα πρέπει να χειρίζονται άτομα που θα έχουν εκπαιδευτεί σε αυτό. Είμαι διπλά χαρούμενος για την προσφορά αυτή τόσο ως γιατρός αλλά και ως αυτοδιοικητικός. Τόσο ο δωρητής όσο και ο Δήμαρχος που προσφέρει το μηχάνημα στην ομάδα έκαναν την σωστή κίνηση».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος