FOLLOW US: facebook twitter

Προς αποκατάσταση οι αγροτικοί δρόμοι του Κολιρίου

Ημερομηνία: 28-02-2024 | Συντάκτης:

Δημοπρατείται εργολαβία περίπου ενός εκατ. ευρώ από τον δήμο Πύργου

Την αποκατάσταση της ζημιάς στους αγροτικούς δρόμους του Κολιρίου από την πυρκαγιά του 2021 δρομολογεί ο δήμος Πύργου, καθώς στις 12 Μαρτίου θα δημοπρατηθεί η βελτίωση της βατότητας στην Τοπική Κοινότητα, με προϋπολογισμό 959.987 ευρώ.

Σκοπός του έργου είναι η αποκατάσταση της βατότητας στον κυριότερο αγροτικό δρόμο της Κοινότητας Κολιρίου που επλήγη από τις φωτιές του καλοκαιριού του 2021. Με την υλοποίησή του θα βελτιωθούν οι συνθήκες βατότητας των καλλιεργητών αλλά και των κτηνοτρόφων προς τις ιδιοκτησίες τους με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία και για το περιβάλλον. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι η βελτίωση αυτού του δρόμου, αποτελεί κομβικής σημασίας έργο για την γρήγορη και αποτελεσματική παρέμβαση των δυνάμεων της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, σε περίπτωση φωτιάς. Το συνολικό μήκος της παρέμβασης, είναι 4,5 χλμ και διέρχεται από τις αγροτικές περιοχές του Κολιρίου, του Λαμπετίου αλλά και του Λανθίου. Το έργο αφορά την ουσιαστική αναβάθμιση του υφιστάμενου αγροτικού δρόμου. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε δεκαοκτώ μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014- 2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σε συγχρηματοδότηση με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα έχει ενταχθεί στη Δράση 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Υπομέτρου 4.3: «Στήριξη για επενδύσεις σε υποδομές που συνδέονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό ή την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοκομίας» του Μέτρου 4: «Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού». H αποσφράγιση των προσφορών είναι προγραμματισμένη για τις 20 Μαρτίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος