FOLLOW US: facebook twitter

Πρεμιέρα σήμερα στην Κρέστενα για «Το πανηγύρι»

Ημερομηνία: 25-05-2023 | Συντάκτης:

Η ταλαντούχα θεατρική ομάδα Κρεστένων «Έκφρασις» παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Δ. Κεχαϊδη σε σκηνοθεσία της Β. Αλεξοπούλου

Τρεις συνεχόμενες παραστάσεις 25,26 & 27 Μαΐου και ώρα 9:15 μ.μ.

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Πρεμιέρα κάνει σήμερα Πέμπτη 25 Μαίου, στις 9.15 το βράδυ και για τρεις συνεχόμενες παραστάσεις στο κλειστό Θέατρο Κρεστένων (χώρος γιορτής σταφίδας), η θεατρική παράσταση  « Το πανηγύρι » του Δημήτρη Κεχαϊδη  σε σκηνοθεσία Βασιλικής Αλεξοπούλου , από την Θεατρική Ομάδα Κρεστένων «Έκφρασις».

Το «Πανηγύρι» είναι ένα θεατρικό έργο του διαχρονικού θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Κεχαϊδη που γράφτηκε το 1964. Ένα έργο που μέσω του δράματος μιας άκληρης αγροτικής οικογένειας, ιστορικοποιεί αλλά και ηθογραφεί με γνήσιο ρεαλισμό, απόκρυφο ρεαλισμό ένα πολυάριθμο κοινωνικό στρώμα μια εποχή που οι δραματικές προεκτάσεις της συναπαντιούνται και στις μέρες μας ..

Η Θ.Ο «Έκφρασις» με ιδιαίτερη χαρά ,λαχτάρα και ανυπομονησία περιμένει το κοινό και αυτή την χρονιά να βρεθεί κοντά τους ,ενισχύοντας  όπως αναφέρουν την πεποίθησή τους ότι μπορούν  συνεχώς να εξελίσσονται, να βελτιώνονται και να προβαίνουν  σε νέες αναζητήσεις. «Φέτος λοιπον υπο την σκηνοθετική καθοδήγηση της Βασιλικής Αλεξοπουλου θα σας παρουσιάσουμε ένα διαχρονικό θεατρικό έργο το “Πανηγύρι” του θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Κεχαΐδη και ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι στην απόδοση -ερμηνεία του εξαιρετικού αυτού έργου.». Να σημειώσουμε ότι η ομάδα έχει μια σημαντική παρουσία και μια ιστορία στα θεατρικά δρώμενα του νομού έχοντας ανεβάσει εξαιρετικές ως σήμερα παραστάσεις,  ενώ  πέρυσι είχε παρουσιάσει στον ίδιο χώρο της γιορτής σταφίδας, τρείς μονόπρακτες κωμωδίες του θεατρικού συγγραφέα Νικόλαου Λάσκαρη τα « Παράξενα ερωτικά μπερδέματα» σε σκηνοθεσία της Τζένης Μπίθα. Επίσης είχε συμμετάσχει και στο  Α΄ φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Αμαλιάδας με το θεατρικό έργο «Οι τρελοί της εποχής» του Δημήτρη Ψαθά, ενώ το καλοκαίρι του 2019 ανέβασε την εξαιρετική παράσταση «Η ζωή είναι ωραία»  με 6 μονόπρακτα του μεγάλου Ρώσου λογοτέχνη και συγγραφέα Αντον Τσεχωφ επίσης σε σκηνοθεσία Τζένης Μπίθα.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου

« Ο Στρατηλάτης, παπλωματάς στο επάγγελμα, παλιός στρατιώτης της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ζει με την οικογένειά του στο θεσσαλικό κάμπο. Η νομαδική ζωή, η αμορφωσιά, η φτώχεια αλλά και η αδράνεια εμποδίζουν την προκοπή του, αφήνοντας την οικογένειά του στο έλεος της μοίρας. Η γυναίκα του η Δέσποινα, πιο προσγειωμένη στην πραγματικότητα από όλους, παλεύει για την επιβίωσή τους και, με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής, παρασύρει βιαστικά την κόρη της σε ένα γάμο αταίριαστο. Η κατάσταση έτσι επιδεινώνεται και η οικογένεια σταδιακά αποξενώνεται, μέχρι τον οριστικό χωρισμό και την απομόνωση

Συντελεστές της παράστασης είναι οι εξής:

Σκηνοθεσία : Βασιλική Αλεξοπούλου

Ενδυματολογία: Η ομάδα

Ηχος-Φως: LS- Audio

Φωτογραφία: Βγενόπουλος Studiorama

Οργάνωση: Μαίρη Μορώνη

Κατασκευή σκηνικών: Η Ομάδα

Επιμέλεια γραφιστικών: Γεώργιος Σπήλιος

Ευγενική Υποστήριξη: Δήμος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων

Ευγενική Υποστήριξη: α) 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

β) 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς Δήμου Πύργου.

Παραχώρηση χώρου: Σύλλογος Φιλοπροόδων Κρεστένων

Συμμετέχουν:

Νίκος Παπαδάς, Μαίρη Μορώνη, Xριστίνα Βλάχου Κων/νος Πολυζωγόπουλος ,Τάσος Καρνάρος,Κωστας Δρακόπουλος, Λίτσα Μορώνη, Μαρία Στρουμπάκου, Σοφία Πετροπούλου και Ηρα Μιχαήλ .

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν Παρασκευή και Σάββατο 26 και 27 Μαίου την ίδια ώρα και προκειμένου να μην υπάρξει ταλαιπωρία και προς διευκόλυνση όλων, η θεατρική ομάδα Κρεστεών ενημερώνει ότι θα γίνει ”ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ΄΄.

Ειδικότερα αναφέρουν ότι « Όποιος επιθυμεί να επικοινωνήσετε στα πιο κάτω τηλέφωνα δηλώνοντας την μέρα παράστασης που προτίθεστε να παρακολουθήσετε!!

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

6908200235

6977593906

Υ.Γ. ” Για κάθε μέρα παράστασης θα γίνεται ενημέρωση για την διαθεσιμότητα των θέσεων”» Τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος