FOLLOW US: facebook twitter

Ολυμπία και Χλεμούτσι γιόρτασαν την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Ημερομηνία: 25-05-2023 | Συντάκτης:

Απολογισμός  των   εκπαιδευτικών δράσεων που διοργάνωσε η  Εφορεία Αρχαιοτήτων  Ηλείας  με θέμα  «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής”

Στο πλαίσιο της επετειακής δράσης ‘Διεθνής Ημέρα Μουσείων’  που εορτάστηκε τη Πέμπτη 18 Μαίουμε φετινό θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής» η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας υλοποίησε τις παρακάτω δράσεις:

– Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, Αρχαία Ολυμπία: Η συμβολή της άσκησης στην προαγωγή της ποιότητας ζωής των ανθρώπων – «νοῦςὑγιὴςἐν σώματι ὑγιεῖ».  Επρόκειτο για μια εκπαιδευτική δράση, με περιήγηση στο Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, που απευθυνόταν  σε ομάδες της τρίτης ηλικίας. Με αφορμή τα εκθέματα του Μουσείου  στόχος ήταν να γίνει κατανοητό ότι η άθληση αποτελεί σημαντικό παράγοντα που συμβάλλει στην ποιότητα της ζωής μας.

Υπεύθυνοι δράσης: Ερωφίλη-Ίρις Κόλλια, Ρούλα Λεβεντούρη.

– Κάστρο Χλεμούτσι: Αν ζούσα στο μεσαίωνα… ιστορίες υγείας και υγιεινής.

Ήταν μια εκπαιδευτική δράση που απευθυνόταν  σε μαθητές 4-7 ετών, με περιήγηση στο μεσαιωνικό κάστρο Χλεμούτσι. Με αφορμή το μνημείο και τα εκθέματα του μουσείου οι μικροί μαθητές ήρθαν  σε επαφή με την καθημερινή ζωή στο μεσαίωνα, με έμφαση σε θέματα υγείας και ποιότητας ζωής (γιατροί, βότανα, φαρμακολογία, καθημερινή υγιεινή κ.ά.).

Υπεύθυνοι δράσης: Αθανασία Ράλλη, Χαρά Παπαχριστοπούλου-

Να επισημάνουμε ότι στόχος του φετινού εορτασμού με το θέμα που επελέγη, ήταν να διαδοθεί το μήνυμα ότι τα  μουσεία αναδεικνύοντας την πολιτιστική και την φυσική κληρονομιά, καθώς και τη σύγχρονη δημιουργία, συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ως αξιόπιστοι θεσμοί, με ιδιαίτερο κύρος στο σύνολο της κοινωνίας, έχουν τη δυνατότητα να προωθούν τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης υποστηρίζοντας δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος