FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτές Πόρτες 2023: Η ανοιξιάτικη γιορτή των οινοποιείων επιστρέφει το Σαββατοκύριακο

Ημερομηνία: 25-05-2023 | Συντάκτης:

ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα Οινοποιεία της Ηλείας συμμετέχουν στην μεγάλη εκδήλωση Οινοτουρισμού στις 26 και 27 Μαίου- Επισκεφτείτε τα!

Επιμέλεια Ελένη Παπαδοπούλου

Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα και βεβαίως και στην Ηλεία, συμμετέχοντας στην εκδήλωση “Ανοιχτές Πόρτες”, η οποία διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας και τα επισκέψιμα οινοποιεία – μέλη τους.

Το Σάββατο 27 Μαΐου και την Κυριακή 28 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, οι οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους «Δρόμους του Κρασιού της Ελλάδας»  και να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες και των Οινοποιείων της Ηλείας που έχουν ήδη ανακοινώσει την συμμετοχή τους , οι οποίες περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμούς με πλούσια δώρα και άλλες εκπλήξεις.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος στα οινοποιεία το διήμερο 27-28 Μαΐου θα είναι ελεύθερη.

Προγραμματίστε από τώρα τη δική σας απόδραση και χαράξτε τη δική σας οινική διαδρομή. Σε όποιο μέρος της Ηλείας και αν βρίσκεστε, επισκεφτείτε ένα ή και περισσότερα οινοποιεία του νομού μας. Μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, απολαύστε το τοπίο που διαμορφώνουν οι αμπελώνες, γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και δοκιμάστε εξαιρετικά Επώνυμα Ελληνικά Κρασιά.
Η εκδήλωση “Ανοιχτές Πόρτες 2023” τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τα οινοποιεία της Ηλείας που συμμετέχουν στις «Ανοιχτές Πόρτες 2023»

. Σύμφωνα με την λίστα που έχει ανακοινωθεί μέσω  της ΕΝΟΑΠ, τα επισκέψιμα οινοποιεία – μέλη της από την ΠΕ Ηλείας  που έχουν μέχρι στιγμής δηλώσει ότι θα είναι ανοιχτά το Σαββατοκύριακο 27 -28 Μαϊου και θα υποδεχθούν το κοινό με εκδηλώσεις, ξεναγήσεις και οινικές δοκιμές είναι τα εξής.

Οινοποιεία Νομού Ηλείας

• Σταυρόπουλος – Stavropoulos Estate Κτήμα Σταυρόπουλου

• Κτήμα Μερκούρη – Mercouri Estate – Κτήμα Μερκούρη

• Ολύμπια Γη- Olympia Land Estate – Κτήμα Ολύμπια Γη

• Abelon Μπριντζίκη – Abelon by Ktima Brintziki

• Οινοποιείο Δρούβα – Κτήμα Δρούβα

ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ

Στις Ανοιχτές Πόρτες 2023 συμμετέχει και το Κτήμα Μπριντζίκη στο Λαντζόι που εκτός από τις ξεναγήσεις των οινόφιλων  και τις δοκιμές των κρασιών του, οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν και στην εικαστική έκθεση που διοργανώνει στο πλαίσιο του Abelon Festival, (Μάιος – Οκτώβριος 2023)  όπου εκτίθενται έργα των: Φύσκιλης Σταύρος, Σκούρτη Αλεξάνδρα, Μπίτσης Βασίλης, Κουνάβη Κατερίνα, Καρατζά Άννα, Αργυροπούλου Μαρία. Το φεστιβάλ εικαστικής δημιουργίας, είναι ανοιχτό για όλους τους φιλότεχνους που μπορούν να  το επισκεφθούν  στην Αίθουσα #LOFOS του Κτήματος Μπριντζίκη  και το Σαββατούριακο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  Ανοιχτές Πόρτες 2023. .

ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Στις Ανοιχτές Πόρτες 2023 συμμετέχει  το Σαββατοκύρικο και το Κτήμα Μερκούρη στο Κορακοχώρι, για να ξεναγήσει οινόφιλους και επισκέπτες  στις εγκαταστάσεις του με γευστικές δοκιμές  των εκλεκτών κρασιών του.  Από τις 11 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα οι επισκέπτες του Κτήματος θα βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία.

ΚΤΗΜΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτό το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου, από τις 11 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα, το Κτήμα Σταυρόπουλου  περιμένει τους φίλους του κρασιού  στο οινοποιείο τους στο Παλαιοχώρι. Μαζί με την αγαπημένη οινολόγο Νικολέτα Βλαχοπούλου (Winevibes ByNikoleta)  οι επισκέπτες θα μιλήσουν  για το κρασί, για ωραίους συνδυασμούς κρασιών & γεύσεων και φυσικά θα δοκιμάσουν τις ετικέτες του Κτήματος.

ΚΤΗΜΑ ΔΡΟΥΒΑ

Το Κτήμα – Οινοποιείο Δρούβα   που έχει καθιερώσει boutique winery, στα περίχωρα του Πύργου, ανοικτό στον βιωματικό οινοτουρισμό, με κρασιά μοντέρνα και πολύπλοκα από τις γηγενείς ποικιλίες της περιοχής, συμμετέχει 27 και 28 Μαίου 2023 στις «Ανοιχτές Πόρτες» και περιμένει τους οινόφιλους για  ξεναγήσεις  και γευστικές δοκιμές από τις 11 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα. Είσοδος ελεύθερη.

Ανοιχτές Πόρτες 2023…

Σας περιμένουμε αυτό το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Μαΐου να γνωριστούμε και να δοκιμάσετε εξαιρετικούς οίνους μας!

Το ωράριο επισκέψεων είναι Σάββατο και Κυριακή 11:00 με 17:00. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 2624023021. φωτο OLYMPIA GI


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος