FOLLOW US: facebook twitter

Παρεμβάσεις ουσίας για τα άτομα με κινητικά προβλήματα

Ημερομηνία: 14-03-2023 | Συντάκτης:

Δρομολογήθηκαν στη συνάντηση του Δημάρχου Ήλιδας με το Σωματείο Παραπληγικών- Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας

Στην κατεύθυνση της επίλυσης προβλημάτων, προς διευκόλυνση της ζωής και της καθημερινότητας των κινητικά αναπήρων, κινήθηκε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης μεταξύ του Δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη και του προεδρείου του Σωματείου Παραπληγικών- Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας.

Με διάθεση συνεργασίας τόσο από την πλευρά του Δημάρχου όσο και από την πλευρά του Σωματείου, που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Γιώργο Παπανικολόπουλο, την γραμματέα κα Παναγιώτα Πετρουτσά και τον οργανωτικό γραμματέα κ. Γιάννη Δημητρακόπουλο, τέθηκαν στην συνάντηση όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους κινητικά αναπήρους κατά τις μετακινήσεις τους στην πόλη της Αμαλιάδας.

Οι θέσεις στάθμευσης

Το κυρίαρχο θέμα, το οποίο τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχει επιλυθεί, αφορά τις θέσεις στάθμευσης ΑμΕΑ που βρίσκονταν σε κεντρικά σημεία της πόλης και εξαιτίας του έργου ανάπλασης, που περιλαμβάνει και την τοποθέτηση κυβόλιθων, αλλά και της φθοράς που επέφερε ο χρόνος δεν είναι πλέον ορατές.

Όπως δεσμεύτηκε ο κ. Λυμπέρης, ήδη έχει γίνει η προμήθεια των υλικών για να προχωρήσουν οι σχετικές παρεμβάσεις και δίνεται πλέον η δυνατότητα να γίνουν και ορισμένες τροποποιήσεις που αφορούν στις θέσεις, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα τα άτομα με αναπηρία.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν από την πλευρά του Σωματείου και καταγράφηκαν από τον δήμο οι τροποποιήσεις σε θέσεις και βάσει των συγκεκριμένων προτάσεων θα γίνει η χάραξη των νέων.

Κολυμβητήριο και ράμπες

Παρεμβάσεις δρομολογούνται και στο δημοτικό κολυμβητήριο της Αμαλιάδας, με κυρίαρχη την τοποθέτηση αναβατήρα ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση της πισίνας τα άτομα με αναπηρία. Πρόκειται για παρέμβαση η οποία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα.

Στο πλάνο των παρεμβάσεων περιλαμβάνονται και οι διορθώσεις που πρέπει να γίνουν σε ράμπες στον κεντρικό άξονα της πόλης, ενώ Δήμαρχος και Σωματείο αφού επιβεβαίωσαν την διάθεση συνεργασίας που υπάρχει και από τις δύο πλευρές, συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία ώστε τα όποια προβλήματα να λύνονται ει δυνατόν εν τη γενέσει τους ή ακόμη καλύτερα να προλαμβάνονται. Άλλωστε, όπως είπε και ο κ. Λυμπέρης, σκοπός της δημοτικής αρχής είναι τα άτομα με κινητικά προβλήματα να απολαμβάνουν τις συνθήκες μίας ευρωπαϊκής πόλης που πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος