FOLLOW US: facebook twitter

Ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα. Προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα

Ημερομηνία: 07-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ψήφισμα για την τραγωδία στα Τέμπη από το Σύλλογο Δασκάλων- Νηπιαγωγών Περιφέρειας Λεχαινών

    Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιφέρειας Λεχαινών εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και καλεί την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, να υπάρξει ολόπλευρη στήριξη των τραυματιών και των οικογενειών των θυμάτων και να αναζητηθούν και αναδειχθούν οι αιτίες και οι παθογένειες που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία.

    Οι εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων που διαχρονικά κυβέρνησαν τη χώρα  βρίσκονται στην πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, ειδικά από το 1991 και μετά. Βρίσκονται στη διαπλοκή που ταλανίζει το δημόσιο βίο και την υλοποίηση των έργων υποδομής της χώρας.

    Να απολογηθούν όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηρόδρομους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση.

    Να απολογηθούν όλες οι κυβερνήσεις που απαξίωσαν τα έργα υποδομής χωρίς συντήρηση και επισκευές που είναι απαραίτητες για την ασφαλή τους λειτουργία. Που πέταξαν στο καλάθι των άχρηστων τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργαζόμενων για όλα τα παραπάνω διαχρονικά, αλλά και λίγες μέρες πριν τη νέα, ανείπωτη τραγωδία, όταν οι συνδικαλιστές των σιδηροδρομικών προειδοποιούσαν ότι οι αποφάσεις των τελευταίων κυβερνήσεων είναι υπεύθυνες όχι μόνο για όσα δυστυχήματα έγιναν, αλλά και για όσα ήταν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν.

    Παλεύουμε για ασφαλείς και δημόσιες σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

Δεν είναι ατυχία ούτε κακιά στιγμή είναι το κέρδος πάνω απ’ τη ζωή!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia