FOLLOW US: facebook twitter

Ο λογαριασμός μιας τραγωδίας

Ημερομηνία: 07-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική, Σχόλια

Χρειάστηκε δυστυχώς να φύγουν από τη ζωή δεκάδες άνθρωποι, για να συνειδητοποιήσουμε  τα όσα τραγικά συμβαίνουν στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

 Το αδιανόητο του τρόπου της σύγκρουσης, ο αριθμός και οι ηλικίες των θυμάτων, η καταστροφικότητα της διάλυσης του ΟΣΕ και της ιδιωτικοποίησής του, τα αποτελέσματα της μνημονιακής νομιμότητας, η χυδαιότητα των τηλε-παπαγάλων, ο  ανώτατος δικαστικός λειτουργός που είχε βάλει το παιδί του να δουλεύει μετακλητός στον υπουργό τον οποίο τώρα υποτίθεται θα ελέγξει.

Όλα αυτά μαζί και το καθένα ξεχωριστά έδειξαν και στον πλέον αφελή πως μπορεί να υπάρχουν  διαχρονικές ευθύνες, αλλά την ευθύνη ότι συνεχίζουν να υπάρχουν την έχει εκείνος που κάνει «βάρδια» στην κυβέρνηση. Εκείνος στου οποίου τα χέρια σκάει η βόμβα, την οποία παρέλαβε με το φιτίλι αναμμένο αλλά δεν έκανε τίποτα να το σβήσει.

Για την τραγωδία των Τεμπών την ευθύνη αποκλειστικά την έχει η κυβέρνηση. Όχι γιατί επιδίωξε την τραγωδία, όχι γιατί την ήθελε, όχι γιατί τα παρέλαβε όλα τέλεια, αλλά γιατί δεν έκανε τίποτα να την αποτρέψει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος