FOLLOW US: facebook twitter

Ομιλία Δ. Αυγερινοπούλου για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή (βίντεο)

Ημερομηνία: 30-01-2022 | Συντάκτης:

Ομιλία στη Βουλή πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας. Από το βήμα της Βουλής, η κα Αυγερινοπούλου τόνισε ότι η λαϊκή εντολή που έλαβε η Νέα Δημοκρατία για τη διακυβέρνηση της χώρας παραμένει ισχυρή και η Κυβέρνηση επέδειξε πρωτοπορία και επιτυχία ως προς την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων, στα οποία κλήθηκε να ανταποκριθεί, ενώ οι πολίτες εμπιστεύονται την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό ως δυνάμεις σταθερότητας, ασφάλειας και ανάπτυξης. Απευθυνόμενη στους συναδέλφους της του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι έχουν καταθέσει μια πρόταση μομφής – σκούπα, χωρίς να συντρέχει κανένας ουσιαστικός λόγος, ενώ αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μια παράταξη οπισθοδρομική, χωρίς αφήγημα για το μέλλον. Η κα Βουλευτής εξήρε τους χειρισμούς της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης και συμπλήρωσε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή που ασκεί πραγματική περιβαλλοντική και κλιματική πολιτική και έχει καταφέρει να διαχειριστεί σαφώς καλύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ τις φυσικές καταστροφές, βάζοντας πάνω από όλα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ανέφερε, τέλος, ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού ζητήματος, που απειλεί παγκόσμια την ίδια την ύπαρξη της ζωής στον πλανήτη, δεν προσφέρεται ως πεδίο αντιπαράθεσης, αλλά είναι πεδίο συνεργασίας. Όλα μαζί τα κόμματα, η Κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση, ο ιδιωτικός τομέας, οι πολίτες θα πρέπει να συνεργαστούμε, τόσο κατά το στάδιο της πρόληψης και της προετοιμασίας όσο και κατά το στάδιο της αντιμετώπισης αυτού του μεγάλου ζητήματος, για να οδηγηθούμε, όλοι μαζί, σε ένα ασφαλέστερο και περιβαλλοντικά και κλιματικά ισόρροπο μέλλον.

Παρατίθεται κάτωθι ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας της:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απολαύει της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου, απολαύει της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας. Δυόμιση χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας, η λαϊκή εντολή που έλαβε η Νέα Δημοκρατία για τη διακυβέρνηση της χώρας παραμένει ισχυρή.

Οι Έλληνες έχουμε την πεποίθηση ότι αυτή η Κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα μας στην ανάπτυξη με σταθερότητα και ασφάλεια. Ήρθε αντιμέτωπη με προκλήσεις που ταλανίζουν τον παγκόσμιο γίγνεσθαι και κατάφερε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε περιπτώσεις όπως το μεταναστευτικό, η πανδημία, η κλιματική αλλαγή.

Δεν παρέμεινε μιμητής λύσεων από άλλες χώρες, αλλά αντίθετα άσκησε η ίδια ηγεσία και επέδειξε πρωτοπορία ως προς την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων. Η χώρα μας θεωρείται πλέον ως σοβαρός εταίρος και συνομιλητής διεθνώς.

Στο εσωτερικό οι δείκτες ανάπτυξης αυξάνονται και οι επενδύσεις υλοποιούνται, δίνοντας νέα ώθηση στην αγορά. Η ανεργία μειώνεται, το κράτος ψηφιοποιείται και αυξάνεται παράλληλα και η ποιότητα ζωής του πολίτη. Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού το αναγνωρίζει αυτό.

Κανένας ουσιαστικός λόγος δεν συντρέχει σήμερα που να δικαιολογεί την άσκηση από την Αξιωματική Αντιπολίτευση του σημαντικού αυτού δικαιώματος της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, του δικαιώματος της πρότασης δυσπιστίας.

Αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, εδώ έχετε καταθέσει μια πρόταση μομφής – σκούπα, με αιτιολογία ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, για τη διαχείριση της πανδημίας, την παγκόσμια αύξηση των τιμών ενέργειας, της πρόσφατης χιονόπτωσης, για την ένταση της οποίας ευθύνεται η κλιματική αλλαγή, δηλαδή για τρία φαινόμενα τα οποία είναι κατ’ εξοχήν παγκόσμια και των οποίων οι αιτίες τους, αλλά και οι διαστάσεις που λαμβάνουν βρίσκονται έξω από τη σφαίρα επιρροής και διαχείρισης της ελληνικής Κυβέρνησης.

Παρ’ όλα αυτά και εντός αυτού του πλαισίου, η ελληνική Κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι καλύτερο γίνεται. Για την αντιμετώπιση της πανδημίας η Κυβέρνηση στήριξε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τώρα είμαστε πια εξοπλισμένοι όσο ποτέ με πολλές ΜΕΘ και προσωπικό.
Διατηρήσαμε το σύνολο των θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια των lockdown και δόθηκαν αρκετά κονδύλια και για τη στήριξη της οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και τώρα κατά τη διάρκεια της αντιμετώπιση της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, ενώ θα διατεθούν και ακόμα περισσότερα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης για να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα μας καλύτερη. Ομοίως και από τα Ταμεία της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ασκεί πραγματική περιβαλλοντική και κλιματική πολιτική. Προχωρά στην απολιγνιτοποίηση και παράλληλα, στηρίζει τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων σε λιγνιτικές περιοχές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τι κάνει; Αντιτίθεται στις δράσεις της απολιγνιποίησης και μάλιστα εναντιώνεται και δημιουργεί πανικό στους ανθρώπους που μένουν στην λιγνιτικές περιοχές.

Ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε στην αναχαίτιση της έλευσης αυτών των ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως ήταν και η χιονοκαταιγίδα, αλλά και άλλων φυσικών φαινομένων είναι πραγματικά να λάβουμε γενναίες αποφάσεις και να προβούμε σε άμεση δράση τώρα κατά της κλιματικής αλλαγής. Έτσι πράττει η Νέα Δημοκρατία.

Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει μέρα με τη μέρα ότι παραμένει μια παράταξη οπισθοδρομική, χωρίς αφήγημα για το μέλλον. Πραγματικά πιστεύω, κύριοι συνάδελφοι, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ότι έχει εγκλωβιστεί μέσα στους δικούς του πεπερασμένους άξονες των ιδεολογιών, των διαφόρων ιδεολογιών της Αριστεράς, τις οποίες έχει μαζέψει και δεν του επιτρέπουν να ασκήσει αντιπολίτευση πλέον με σύγχρονα επιχειρήματα. Δεν μπορεί να καταθέσει σύγχρονες, βιώσιμες προτάσεις με προοπτική και δεν μπορεί να αποκτήσει και κανένα πλέον σημαντικό ακροατήριο. Πρέπει να μετακινηθείτε κάπως ιδεολογικά -να έρθετε ίσως προς εμάς;- για να μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα νέο αφήγημα που να ενδιαφέρει πλέον τους νέους ανθρώπους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Επί του προκειμένου, είναι σημαντικό ότι η κακοδιαχείριση που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες ανθρωπογενείς και φυσικές καταστροφές -αναφέρω δυστυχώς το Μάτι και τη Μάνδρα- δεν επαναλήφθηκε ευτυχώς στις ημέρες της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Από την πρόσφατη έντονη χιονόπτωση οι συμπολίτες μας επέστρεψαν στο σπίτι τους σώοι και ασφαλείς. Αναμφισβήτητα υπήρξαν προβλήματα. Κάποιοι συμπολίτες μας ταλαιπωρήθηκαν και διακινδύνευσαν και την υγεία τους και γι’ αυτόν τον λόγο θα αποζημιωθούν άμεσα από αυτούς που ήταν πραγματικά υπεύθυνοι.

Είναι επίσης σαφές ότι το σύστημα πολιτικής προστασίας και πρόληψης και αντιμετώπισης των ανθρωπογενών και φυσικών καταστροφών και επιβάλλει και επιδέχεται βελτιώσεων. Για αυτόν τον λόγο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός συνέστησε πριν από λίγους μήνες ένα νέο Υπουργείο για την Πολιτική Προστασία και την Κλιματική Αλλαγή, με σκοπό σταδιακά να δημιουργήσει στη χώρα την κατάλληλη τεχνογνωσία, τις απαραίτητες θεσμικές και υλικοτεχνικές υποδομές και την ανθεκτικότητα και την προσαρμογή που χρειάζεται η χώρα για την κλιματική κρίση. Ταυτόχρονα, θεσπίσαμε και ένα αποτελεσματικό και άμεσο ζήτημα κρατικής αρωγής και άμεσα θα θεσπιστεί κι ένα νέο συντονιστικό όργανο επ’ αυτού.

Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού ζητήματος, που απειλεί παγκόσμια την ίδια την ύπαρξη της ζωής στον πλανήτη, δεν προσφέρεται ως πεδίο αντιπαράθεσης. Είναι πεδίο συνεργασίας. Όλα μαζί τα κόμματα, η Κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση, ο ιδιωτικός τομέας, οι πολίτες θα πρέπει να συνεργαστούμε, τόσο κατά το στάδιο της πρόληψης και της προετοιμασίας όσο και κατά το στάδιο της αντιμετώπισης αυτού του μεγάλου ζητήματος, για να οδηγηθούμε, όλοι μαζί, σε ένα ασφαλέστερο και περιβαλλοντικά και κλιματικά ισόρροπο μέλλον.

Προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζεται και η Κυβέρνηση και γι’ αυτόν τον λόγο της παρέχω κι εγώ την ψήφο εμπιστοσύνης μου.
Ευχαριστώ πολύ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος