FOLLOW US: facebook twitter

Η ομιλία στη Βουλή του βουλευτή Ηλείας Α. Νικολακόπουλου κατά την διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής

Ημερομηνία: 30-01-2022 | Συντάκτης:

«Σε όλες τις κρίσεις επενδύατε μόνο στον διχασμό και στην πόλωση, με φωνές και στείρα κριτική . Επενδύατε πάντα στην καταστροφή.

Το ίδιο κάνετε και τώρα. Καταθέτοντας μάλιστα πρόταση μομφής με αφορμή την διαχείριση ενός ακραίου καιρικού φαινομένου.
Για ακόμα μία φορά δείχνετε την ανεξάντλητη υποκρισία σας, αφού είναι προφανές πλέον ότι η πρόταση δυσπιστίας αποσκοπεί να καλύψει τις δικές σας εσωκομματικές και εκλογικές ανησυχίες…».

Τα ανωτέρω αποτελούν μέρος της ομιλίας του βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλου, κατά την διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και την οποία ο Ηλείος κοινοβουλευτικός «καυτηρίασε» με έντονο επικριτικό λόγο στέλνοντας μάλιστα το μήνυμα στην πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι «θα δούμε πόσο ακόμη αυτή η πρόταση θα σας κρατήσει στην δεύτερη θέση ….»

Ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε και σε μία σειρά σοβαρών κρίσεων που είχε σε αυτά τα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης η ΝΔ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

«Αντιμετωπίσαμε την κρίση στο μεταναστευτικό παραλαμβάνοντας μία κατάσταση ανεξέλεγκτη, με θαλάσσια σύνορα ανοιχτά, με δομές με υπερβολικό πληθυσμό σε άθλιες συνθήκες, με διαδικασίες ασύλου να λιμνάζουν στη γραφειοκρατία. Όλο αυτό κατέληξε σε μια υβριδική επίθεση στο σύνορά μας στον Έβρο την οποία αποκρούσαμε με επιτυχία.

Αντιμετωπίσαμε την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας η οποία κορυφώθηκε στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ο Ελληνικός στόλος, οι ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις αλλά και οι διπλωματικές μας ενέργειες, έδωσαν την απάντηση προστατεύοντας την ελληνική κυριαρχία και τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ : ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ

Αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε ακόμα και σήμερα μία πανδημία, μία πανδημία που δοκίμασε όλες τις χώρες του κόσμου προκαλώντας παντού μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Μία πανδημία που δοκίμασε ένα προβληματικό με παθογένειες ετών δημόσιο σύστημα υγείας. Σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση η χώρα μας πήγε σχετικά καλύτερα από πολλές άλλες ανεπτυγμένες χώρες.
Οργανώσαμε με άρτιο τρόπο την επιχείρηση ‘Ελευθερία’ για τον εμβολιασμό των πολιτών με σκοπό κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση το συντομότερο δυνατόν στον εμβολιασμό.

Αντιμετωπίσαμε την κλιματική κρίση η οποία εκδηλώθηκε με έκτακτα και ακραία καιρικά φαινόμενα, με πλημμύρες, με μεγάλες πρωτοφανείς πυρκαγιές .
Καταφέραμε να προστατέψουμε ανθρώπινες ζωές και να διαμορφώσουμε μια διαδικασία ευέλικτη και γρήγορη για αποζημίωση των πληγέντων συμπολιτών μας και δίνουμε την μάχη οργάνωσης ενός προηγμένου μηχανισμού πολιτικής προστασίας».

ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

Ειδικά για το τελευταίο φαινόμενο της κακοκαιρίας, που στάθηκε και η αφορμή για την πρόταση δυσπιστίας, ο βουλευτής Ηλείας μίλησε για παρόμοιες περιπτώσεις άλλων κρατών, εκεί που ωστόσο δεν υπήρξε καμία πολιτική εκμετάλλευση σε ένα τέτοιο θέμα :
«Πριν από λίγες ημέρες συνέβη στην Ουάσιγκτον με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν χιλιάδες οδηγοί σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο επί 27 ώρες. Έχει αποτελέσει αυτό πουθενά σοβαρό επιχείρημα κριτικής της αντιπολίτευσης; Πουθενά.
Τον Δεκέμβριο του 2017 για παράδειγμα είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όταν για τουλάχιστον οκτώ ώρες είχαν εγκλωβιστεί εκατοντάδες αυτοκίνητα, σχηματίζοντας ουρές που έφταναν σχεδόν τα 15 χιλιόμετρα, στην Αθηνών-Λαμίας λόγω χιονιού.
Αλλά να πάμε και λίγο πιο παλιά στις εποχές του ΠΑΣΟΚ, όταν το Μάρτιο του 2011 στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας ακινητοποιήθηκαν εκατοντάδες αυτοκίνητα και παρέμειναν εγκλωβισμένοι οι οδηγοί για πολλές ώρες .
Ένας πιθανός τρόπος αποτροπής μιας τέτοιας κατάστασης θα ήταν η απόφαση περιορισμού ή απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Όταν όμως στις 15-2-2021αποφασίζαμε το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών –Λαμίας για να αποτρέψουμε κίνδυνο ζωής και ταλαιπωρία για τους πολίτες κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας ‘ΜΗΔΕΙΑ’ τότε η αξιωματική αντιπολίτευση και ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας αλλά και το ΚΙΝΑΛ εδώ στη Βουλή ασκούσατε έντονη κριτική.
Ποια είναι η ειδοποιός διαφορά στην διαχείριση τέτοιων καταστάσεων;
Σε καμία από τις παλαιότερες καταστάσεις δεν ακούσαμε μια συγνώμη από κάποιον . Βέβαια συγνώμη από τον κύριο Τσίπρα δεν ακούσαμε ούτε σε άλλες τραγικές καταστάσεις όπως στην Μάνδρα ή στο Μάτι.

Εμείς δεν θέλουμε να αναμετρηθούμε με αυτό το αποτυχημένο χτες που εσείς στην αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζετε.
Εμείς δημιουργούμε μια άλλη Ελλάδα πιο φωτεινή. Μια Ελλάδα ισχυρή, με αυτοπεποίθηση, πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος