FOLLOW US: facebook twitter

Οι «Ξυπόλυτοι ήρωες» της Αλεξάνδρας Μητσιάλη στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου

Ημερομηνία: 06-12-2022 | Συντάκτης:

Βιβλιοπαρουσίαση χθες στο σχολείο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κιν/φου για παιδιά και νέους, που διεξάγεται στην πόλης, το 2ο Γυμνάσιο Πύργου υποδέχτηκε χθες, τη συγγραφέα Αλεξάνδρα Μητσιάλη. Η συγγραφέας συναντήθηκε στο χώρο της βιβλιοθήκης με τους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου, που είχαν εργαστεί και προετοιμάσει το βιβλίο της: «Ξυπόλυτοι Ήρωες». Πρόκειται για Ιστορικό Μυθιστόρημα που αναφέρεται στην Κατοχή και την Αντίσταση, το ξυπόλυτο τάγμα και το ξεκλήρισμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης. Το μυθιστόρημα απέσπασε το 2017 το Κρατικό βραβείο εφηβικού-νεανικού Λογοτεχνικού βιβλίου και το βραβείο του ελληνικού τμήματος ΙΒΒΥ.

Οι μαθητές, μετά από σύντομη παρουσίαση της ζωής και του έργου της συγγραφέα, διατύπωσαν ερωτήσεις σχετικά με το βιβλίο και τη συγγραφική της πορεία. Ήταν για τους μαθητές μια ενδιαφέρουσα εμπειρία και μια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το λογοτεχνικό βιβλίο και να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της φιλαναγνωσίας.

Εξάλλου, όπως τα ίδια τα παιδιά είπαν, το βιβλίο τους μετέδωσε πολλά μηνύματα και ιδέες, και κυρίως το αίσθημα της αυτοπεποίθησης  και την ιδέα της αλληλεγγύης με την οποία μπορούμε σε δύσκολους καιρούς να σώσουμε αλλά και να σωθούμε.

Τη συγγραφέα υποδέχτηκαν ο Δ/ντής του σχολείου κ.  Γ. Κομιώτης και οι φιλόλογοι κ. Τσαγκαρουσιάνου Γιώτα και Γρηγοροπούλου Εύα, που είχαν και την επιμέλεια της εκδήλωσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος