FOLLOW US: facebook twitter

Επίσκεψη μεταπτυχιακών φοιτητών της ΔΟΑ στο Μουσείο της Ιστορίας των Ανασκαφών της Ολυμπίας

Ημερομηνία: 06-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Το  ταπεινό (από πλευράς τετραγωνικών μέτρων εκθεσιακού χώρου) και σε πολλούς άγνωστο αλλά σημαντικό  Μουσείο της Ιστορίας των Ανασκαφών της Ολυμπίας, επισκέφθηκαν χθες μεταπτυχιακοι φοιτητές της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας!

Οι φοιτητές ξεναγήθηκαν από τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κ. Κωνσταντίνο Αντωνόπουλος ο οποίος αναφέρει ότι κάθε επισκέπτης μπορεί να διαβεί το κατώφλι του μουσείου  Ανασκαφών κατόπιν προφορικού αιτήματος και συνεννόησης με το φυλακτικό προσωπικό στο όμορο Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας (Παλαιό Μουσείο Ολυμπίας) χωρίς επιβάρυνση άλλη πλην του ενιαίου εισιτηρίου της Ολυμπίας – μόλις 6 ευρώ τους χειμερινούς μήνες!

Υπάρχουν βέβαια και οι μέρες ελευθέρας εισόδου όπως ήταν η χθεσινή.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αντωνόπουλος, στο  μικρό μουσείο εκτίθενται διάφορα ενδιαφέροντα αντικείμενα όπως μια γκραβούρα του κάμπου της Ολυμπίας πριν την έναρξη των ανασκαφών, φωτογραφίες των πρωταγωνιστών των πρώτων ανασκαφών, η ιστορική συμφωνία του 1875 για την έναρξη των ανασκαφών, όργανα και ανασκαφικά εργαλεία, έγγραφα που σχετίζονται με τις ανασκαφές, φωτογραφίες σχέδια, σκίτσα και άλλα αναμνηστικά.

Η έκθεση στεγάζεται σε ένα μικρό κτήριο που στο παρελθόν χρησίμευε ως κατοικία και διοικητήριο των Ελλήνων αρχαιολόγων (Εφορείο).  Μαζί με τα άλλα δύο μουσεία της Ολυμπίας (Ν.ΜΟ. & Μ.Ι.Ο.Α.Α.) εγκαινιάστηκε στις 24 Μαρτίου 2004 εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων που φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος