FOLLOW US: facebook twitter

«Οι μεγάλοι αγώνες των γυναικών φωτίζουν και σήμερα το δρόμο μας»

Ημερομηνία: 08-03-2024 | Συντάκτης:

Συγκέντρωση σήμερα στις 7μμ στην κεντρική πλατεία Πύργου από τις ομάδες Γυναικών Πύργου-Αμαλιάδας-Κάμπου

Οι ομάδες γυναικών Πύργου Αμαλιάδας και Κάμπου μέλη της ΟΓΕ τιμούν την 8η Μάρτη και  απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες του μόχθου, στις εργαζόμενες στις αυτοαπασχολούμενες, στις μισθωτές τις επιστημόνισσες, τις αγρότισσες, τις φοιτήτριες, τις νέες μητέρες, τις συνταξιούχες, μετανάστριες και πρόσφυγες.

Με ανακοίνωση τους, καλούν όλες τις γυναίκες, αγωνίστριες της ζωής να συμμετέχουν στην σημερινή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Πύργου.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους τονίζουν: «Οι μεγάλοι γυναικείοι εργατικοί αγώνες των προηγούμενων αιώνων, φωτίζουν και σήμερα το δρόμο του αγώνα και της συλλογικής δράσης, για να διεκδικήσουμε όλα όσα είναι αναγκαία και μπορούν να  εξασφαλίσουν την ισοτιμία, τη χειραφέτησή μας. Σήμερα τον 21ο αιώνα, η επιστημονική πρόοδος και η ψηφιακή τεχνολογία μπορούν να εξασφαλίσουν σε όλες μας σταθερή δουλειά, σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες εργασίας, με συλλογικές συμβάσεις και αξιοπρεπείς μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας… Δεν αποδεχόμαστε την εμπορευματοποίηση της υγείας ακόμα και της αναπαραγωγικής υγείας της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Καταγγέλλουμε την ακραία μορφή εμπορευματοποίησης του γυναικείου σώματος, της εκμετάλλευσης των ευάλωτων γυναικών με την παρένθετη μητρότητα, για να γιγαντώνονται τα κέρδη των ομίλων της υγείας… Απαιτούμε τη δικαίωση των νεκρών του εγκλήματος στα Τέμπη και των οικογενειών τους. Καμία συγκάλυψη στο έγκλημα αυτό. Απαιτούμε να σταματήσει η σφαγή και η γενοκτονία του  Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Καλούμε τις γυναίκες να  συμπορευτούν μαζί μας στον κοινό αγώνα μας, γυναικών και ανδρών της βιοπάλης, ενάντια  στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης για να διεκδικήσουμε ότι είναι  σύγχρονο και αναγκαίο για μας και τις οικογένειές μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος