FOLLOW US: facebook twitter

Α. Γαλανόπουλος: «Ο Πύργος πρέπει να αποκτήσει τη δική του ταυτότητα»

Ημερομηνία: 12-03-2024 | Συντάκτης:

Πρώτη συνάντηση εμπλεκομένων φορέων με τον τουρισμό στο δήμο Πύργου με πρωτοβουλία του αρμόδιου εντεταλμένου συμβούλου Αλέκου Γαλανόπουλου

  • Τα σημεία που συμφωνήθηκαν στην συνάντηση για να βελτιωθεί το τουριστικό προφίλ του δήμου

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Με πρωτοβουλία του Εντεταλμένου συμβούλου του δημάρχου Πύργου υπεύθυνου για θέματα τουρισμού κ. Αλέκου Γαλανόπουλου, πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησής του μια πρώτη συνάντηση στο Λάτσειο με  τους εμπλεκόμενους  φορείς, για θέμα που έχουν σχέση με τον τουρισμό και την τουριστική ανάπτυξη του δήμου.  Κοινός στόχος όλων, μέσα από την καλή συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων με το δήμο, να βελτιωθεί το τουριστικό προφίλ της περιοχής και να προωθηθεί κατάλληλα το τουριστικό προϊόν και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου.

Στην συνάντηση εκπροσωπήθηκαν ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου από τον πρόεδρο κ. Ηλία Ξανθούλη, οι ξενοδόχοι με εκπροσώπους τον κ. Γιάννη Τσιώρη και τις αδελφές Βυθούλκα, ο Σύλλογος Εστίασης από τον πρόεδρο κ. Νίκο Τζαμαλή και τον αντιπρόεδρο κ. Θανάση Μπούκλη και το σωματείο ΤΑΞΙ από την κ Παναγιώτη Τσαπάρα. Από πλευράς δήμου Πύργου παρέστησαν ακόμα οι άτυποι συνεργάτες του κ. Γαλανόπουλου με διάθεση να βοηθήσουν, η  πρόεδρος της ΔΕΠ ΟΤΑ κ. Έλενα Μπαγιώργου και ο κ. Νικοχρήστος Λαμπαούνας.

Όπως ανέφερε ο κ, Γαλανόπουλος «αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση και ευελπιστώ να ακολουθήσουν  και αλλες με διευρυμένο σχήμα. Ολοι κατάθεσαν τις απόψεις τους και συμφωνήσαμε στο ότι η πόλη του Πύργου πρέπει να αποκτήσει ταυτότητα, να δημιουργήσουμε το μύθο μας και το λογότυπό μας.  Κάποια από τα πράγματα που πρέπει να γίνουν πέρα από το να διατηρήσουμε την πόλη του Πύργου καθαρή και να υπάρξει  εξωραϊσμός του Κατακόλου είναι τα εξής:

  • Ενημερωτικό κιόσκι σε Πύργο και Κατάκολο.
  • Εσωτερικό τουρισμό στην πρωτεύουσα του νομού που είναι εύκολη  η πρόσβαση αλλά και σε όλα τα μερη της Ηλειας.
  • Ομαδική δουλειά ,έλεγχος της παραβατικότητας, πρόσβαση σε ΑΜΕΑ και δωρεάν Ιnternet.
  • Ψηφιακή και με χάρτες αποτύπωση των σημείων ενδιαφέροντος με αναλυτικά την ιστορία τους.
  • Παρκινγκ  αποτυπωμένα στους χαρτες  υπόδειξη διαδρομών και σήμανση της πόλης μας.
  • Συγκεκριμένη στόχευση αναδεικνύοντας τα προτερήματα  του δήμου
  • Δυναμική και εντυπωσιακή ιστοσελίδα, ανάδειξη στα sοcial media.
  • Βοήθεια απο επαγγελματίες προώθησης του  τουριστικοί προϊόντος.»

Τέλος ο κ. Γαλανόπουλος επισήμανε ότι αφού κατέληξαν σε αυτήν την πρώτη συνάντηση ποια είναι τα σημεία στα οποία θα πρέπει να δοθεί έμφαση για την ανάπτυξη του τουρισμού στο δήμο Πύργου, σε επόμενες συναντήσεις θα διερευνηθούν και οι τρόποι υλοποίησής τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia