FOLLOW US: facebook twitter

«Νεκρώνει» την Τετάρτη η Αμαλιάδα για την κατάργηση του Πρωτοδικείου

Ημερομηνία: 30-01-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Μεγάλη κινητοποίηση και διαμαρτυρία στις 11 το πρωί έξω από τα δικαστήρια

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


«Νεκρώνει» την Τετάρτη η πόλη της Αμαλιάδας, καθώς ένας- ένας οι τοπικοί φορείς και σύλλογοι στηρίζουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις που διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας αντιδρώντας στην κατάργηση του Πρωτοδικείου και  συμμετέχοντας ενεργά στην διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί έξω από τα δικαστήρια. Η διαμαρτυρία θα λάβει χαρακτήρα γενικής εξέγερσης της πόλης, καθώς ο μεν  Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας αποφάσισε να μπει αύριο «λουκέτο» σε όλη η τοπική αγορά, το δε Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας κήρυξε 24ωρη απεργία των εργαζομένων.  Εξάλλου χθες το βράδυ αναμενόταν να συζητηθεί το θέμα και στο δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας για να ληφθεί σχετική απόφαση κατόπιν εισήγησης του δημάρχου για το αν θα παραμείνουν κλειστές και οι υπηρεσίες του δήμου όπως και το δημαρχείο. Το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας είχε ήδη αποφασίσει στην προηγούμενη συνεδρίασή του ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των δικηγόρων σε όλους τους αγώνες και τις  όποιες κινητοποιήσεις τους.

Αναλυτικότερα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας ύστερα από την έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας με αφορμή το σχέδιο νόμου για τον νέο δικαστικό χάρτη  αποφάσισε να συμμετάσχει στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Αμαλιάδας και να  παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα της πόλης, Κάλεσε δε όλα τα μέλη του και όλο τον εμπορικό κόσμο να δώσει βροντερό «παρών» στο χώρο των δικαστηρίων. 

– «Λουκέτο» στην τοπική αγορά με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας- 24ωρη απεργία κήρυξε το Εργατικό κέντρο

Από την πλευρά του το Εργατικό Κέντρο περιφέρειας Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, συμπαρίσταται και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας για το κλείσιμο του Πρωτοδικείου καθώς και για το κλείσιμο των Ειρηνοδικείων Γαστούνης και Μυρτουντίων. Για το λόγο αυτό προκηρύσσει 24ωρη Απεργία την Τετάρτη 31 Γενάρη και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην διαμαρτυρία με σύνθημα «ΌΧΙ στην υποστελέχωση και το κλείσιμο των υπηρεσιών της πόλης της Αμαλιάδας.

Το βίντεο του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας

Να σημειώσουμε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας που έχει κηρύξει «ανένδοτο» για την κατάργηση η υποβάθμιση του Πρωτοδικείου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που διοργανώνει, δημιούργησε με πρωτοβουλία του και ένα εξαιρετικό βίντεο που επιμελήθηκαν οι ίδιοι οι δικηγόροι και οι εργαζόμενοι στο Πρωτοδικείο, με στόχο να γίνει ευρύτερα γνωστό το πρόβλημα.

Στο συγκεκριμένο βίντεο το οποίο έχει ήδη ανέβει στο you tube γίνεται ξεκάθαρο ποιες θα είναι οι συνέπειες που θα ακολουθήσουν εφόσον περάσει το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου για τον νέο δικαστικό χάρτη. Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων στο βίντεο «με την κατάργηση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και των Ειρηνοδικείων Γαστούνης και Μυρτουντίων, η ζωή και η καθημερινότητα των κατοίκων της Αμαλιάδας και της περιοχής της Βόρειας Ηλείας αλλάζει δραματικά. Η Εισαγγελία της Αμαλιάδας θα κλείσει και όλες οι υπηρεσίες του Πρωτοδικείου πάνε στον Πύργο. Καμία επιτάχυνση της δικαιοσύνης δεν θα επιτευχθεί! Όλες οι αποφάσεις θα στοιβάζονται και θα λιμνάζουν. Η Αμαλιάδα θα ερημώσει, θα μειωθεί το αγοραστικό κοινό και πολλά μαγαζιά θα κλείσουν… Η πόλη θα φτωχοποιηθεί και από αστικό κέντρο θα γίνει μια υποβαθμισμένη περιοχή…»

Μάλιστα το βίντεο ολοκληρώνεται με την εικόνα των μελών του δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας μέσα στις δικαστικές αίθουσες και την πόρτα του Πρωτοδικείου στην οποία υπάρχει ήδη αναρτημένο πανό «Όχι στην κατάργηση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας», να κλείνει…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος