FOLLOW US: facebook twitter

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Το… τέρας με τα δυό κεφάλια!  

Ημερομηνία: 30-01-2024 | Συντάκτης:

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου   


Την “τιμητική” τους έχουν τα Νοσοκομεία του Πύργου και της Αμαλιάδας τον τελευταίο καιρό, αφού όλοι οι επισκέπτες πολιτικοί  εξ Αθηνών από αρχηγούς κομμάτων, εως βουλευτές και κομματικά στελέχη, ερχόμενοι στην Ηλεία, κάνουν μια στάση είτε στη μια νοσηλευτική μονάδα είτε στην άλλη για να ενημερωθούν για τα προβλήματα και τις υπηρεσίες υγείας που παρέχουν (η καλύτερα που δεν παρέχουν) στους κατοίκους της περιοχής.   Τα Νοσοκομεία μας έχουν  γίνει κάτι σαν… αξιοθέατο, πανομοιότυπο νομίζω ωστόσο σε όλη τη χώρα, αφού το ίδιο χάλι υπάρχει σχεδόν παντού στην ελληνική περιφέρεια..  

Βεβαίως κανένα κακό δεν βρίσκω σε αυτές τις επισκέψεις τουλάχιστον σε ότι αφορά τις προθέσεις τους αφού η Υγεία είναι ένα βασικό κομμάτι που “πονάει” ¨περισσότερο ίσως από όλα τα υπόλοιπα προβλήματα, όμως φαίνεται πως η φήμη του Νοσοκομείου του Πύργου  έχει ξεπεράσει τα στενά όρια του νομού και της περιφέρειας και φαντάζει σαν το …τέρας  με τα δύο κεφάλια στο τσίρκο! Στο τέλος, θα βάλουμε και… εισιτήριο! Σαν να έρχονται όλοι να μελετήσουν το “φαινόμενο” κι εμείς απλά το… δείχνουμε, προσδοκώντας – φευ- ότι ίσως έτσι αποκτήσουμε  περισσότερους “πρεσβευτές” των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Υγεία στον νομό μας!   

Το ίδιο συμβαίνει και με το Νοσοκομείο “φάντασμα” της Αμαλιάδας που η υποβάθμισή του δεν έχει άλλο πάτο! Κι όταν τυχαίνει οι υψηλοί επισκέπτες των Νοσοκομείων να είναι κυβερνητικοί – αν και τέτοιες επισκέψεις τις αποφεύγουν-  εισπράττουμε και καμιά “δέσμευση” για τη στελέχωση και την τάχα μου αναβάθμισή τους  που μόλις περάσουν τα είκοσι χιλιόμετρα της επιστροφής στο κλεινόν άστυ, έχει ξεχαστεί! Κι έτσι οι Ηλείοι ασθενείς έχουν ένα μόνο δρόμο. Πύργος- Πάτρα διακομιδή,  ανασφάλεια, απόγνωση και αγανάκτηση!   

Κι επίσης διαπιστώνω ότι η υπόθεση των Πανεπιστημιακών σχολών πάει πια ξεχάστηκε, μάλλον δεν απασχολεί κανέναν υψηλό επισκέπτη, μόνο εμάς τους ντόπιους ‘καίει” το θέμα, αλλά για να είμαστε ρεαλιστές, αυτό το παιχνίδι μοιάζει τελείως χαμένο πια, δεν μπαίνει σε καμία ατζέντα συζήτησης, γιατί  η ταφόπλακα είναι οριστική! Έτσι κι αλλιώς, αν περάσει – που θα περάσει ας μην έχουμε αυταπάτες- το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα περιφερειακά που απόμειναν θα σβήσουν ένα- ένα. Άρα τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι τη στιγμή που απειλούνται τα ήδη υπάρχοντα, στην Ηλεία θα δημιουργηθούν νέες πανεπιστημιακές σχολές; Αυτό, ούτε ως ανέκδοτο δεν παίζει!   

Το μόνο θετικό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο νομό μας, είναι ότι γίνεται ο πολυπόθητος δρόμος της Πατρών- Πύργου, ακόμα κι αν χρειάστηκαν 20 χρόνια για να μπουν οι μπουλντόζες , κάποτε θα τελειώσει κι ας μην είναι και μέσα στο αρχικό χρονοδιάγραμμα. Κάναμε υπομονή τόσα χρόνια, θα κάνουμε άλλα λίγα.  Πέραν αυτού, άλλο τίποτα μεγάλο, δεν βλέπω να γίνεται στον τόπο μας σε αναπτυξιακό επίπεδο τουλάχιστον με ορίζοντας δεκαετίας, πολύ χαμηλές οι πτήσεις, δύσκολο να πετάξουμε ψηλά, γιατί κάθε τόσο, όλο και κάτι…  καταργείται! Τι μας έχει μείνει; Να λέμε ότι η Ηλεία είναι ένας ευλογημένος τόπος, μόνο που αυτήν την ευλογία εκεί ψηλά στα κυβερνητικά κλιμάκια δεν την βλέπουν! Έτσι, το μόνο που μας μένει, είναι να περιφέρουμε το Νοσοκομείο σαν το… τέρας με τα δυο κεφάλια, μήπως και κανείς συγκινηθεί!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia