FOLLOW US: facebook twitter

“Νεκροταφείο” για τα γυναικόπαιδα το αμπάρι του σαπιοκάραβου! 

Ημερομηνία: 16-06-2023 | Συντάκτης:

Τραγωδία δίχως τέλος! Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων από το τραγικό ναυάγιο της Πύλου- Παραμένουν 104 οι διασωθέντες και 78 οι νεκροί


  • Εντοπίστηκαν σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 7 διακινητές μεταξύ των διασωθέντων
  • Στο Σχιστό για αναγνώριση οι σοροί και στην δομή της Μαλακάσας οι διασωθέντες

Η μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία στη σύγχρονη ιστορία της χώρας και μια από τις μεγαλύτερες πανευρωπαϊκά στο προσφυγικό βρίσκεται  σε εξέλιξη στα ανοιχτά της Πύλου από την Τετάρτη  το μεσημέρι. Μια τραγωδία που δημιουργεί αμείλικτα ερωτηματικά,  συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη, επαναφέροντας στο προσκήνιο το τεράστιο θέμα του προσφυγικού στη Μεσόγειο που για μια ακόμα φορά γίνεται “νεκροταφείο” απελπισμένων ανθρώπων.

Όσο οι ώρες περνούν, τόσο συγκλονίζουν τα στοιχεία για το πολύνεκρο ναυάγιο. Όπως συγκλονιστικές είναι και οι φωτογραφίες με τις σορούς που μεταφέρουν σε μαύρες σακούλες οι λιμενικοί.  Μέχρι αργά χθες το βράδυ, είχαν επιβεβαιωθεί  78 νεκροί (77 άνδρες και μία γυναίκα) και 104 διασωθέντες, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι τα θύματα θα είναι εκατοντάδες, ανθρώπινες ψυχές που όπως φαίνεται ποτέ δεν θα βρεθούν καθώς τις «κατάπιε» η θάλασσα!

Το τραγικό είναι ότι σύμφωνα με μαρτυρίες στο αμπάρι του σιδερένιου αλιευτικού βρίσκονταν τα γυναικόπαιδα για να είναι προστατευμένα και σε συνδυασμό με την γρήγορη ανατροπή του σκάφους λόγω μετατόπισης βάρους και τα αρνητικά έως τώρα αποτελέσματα των ερευνών για εντοπισμό αγνοουμένων , η κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί είναι εφιαλτική. Έως τώρα δεν έχει διασωθεί γυναίκα ( πλην μιας)  ή παιδί ούτε έχει ανασυρθεί σορός που ανήκει σε γυναίκα ή παιδί. Ανάμεσά τους σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και οκτώ έγκυες.

 Ο αριθμός των διασωθέντων παραμένει 104 ενώ το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στις έρευνες από χθες τα μεσημέρι προβληματίζει τις Αρχές.

Χθες, μεταφέρθηκαν στην Αθήνα οι  78 σοροί των μεταναστών της τραγωδίας με φορτηγό ψυγείο σε ειδικό χώρο στο Σχιστό Κορυδαλλού, προκειμένου να αρχίσουν οι νεκροτομές για να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου και να προχωρήσει η αναγνώριση και ταυτοποίηση τους στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν.

Εντοπίστηκαν 7 διακινητές μεταξύ των διασωθέντων

Το λιμενικό προχώρησε στον  εντοπισμό επτά εκ των διακινητών που  βρίσκονται μεταξύ των διασωθέντων και ήταν αυτοί που έβαλαν στο αλιευτικό σκάφος-«φέρετρο» τους μετανάστες και τους μετέφεραν μέχρι το πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου όπου σημειώθηκε το ναυάγιο στην Πύλο . Ο αριθμός των διακινητών δεν αποκλείεται και να αυξηθεί τις επόμενες ώρες. Κατά τις ίδιες πηγές και οι επτά διακινητές είναι Αιγύπτιοι.
Πρόθεση των λιμενικών, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι να συγκεντρώσουν περισσότερες από 10 καταθέσεις μεταναστών ώστε στη συνέχεια να φτιάξουν φάκελο τον οποίο θα συμπληρώσουν με αποδεικτικά στοιχεία.

Το επόμενο βήμα για τους λιμενικούς θα είναι να παραπέμψουν τον φάκελο και την υπόθεση στον εισαγγελέα προκειμένου αυτός με τη σειρά του να αποφασίσει αν θα διατάξει συλλήψεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia