FOLLOW US: facebook twitter

Νέα κινητοποίηση Συνταξιούχων για την απονομή σύνταξης στον Σπ. Γιακουμέλο

Ημερομηνία: 19-06-2023 | Συντάκτης:

– Την Τετάρτη στις 11 το πρωί στον ΕΦΚΑ

Τον αγώνα, μέχρι τη δικαίωση και την απόδοση της σύνταξης στο Σπύρο Γιακουμέλο, συνεχίζουν τα Σωματεία Συνταξιούχων της Ηλείας, καλώντας όλες και όλους στην νέα κινητοποίηση την Τετάρτη στις 11 το πρωί έξω από το κτίριο του ΕΦΚΑ στον Πύργο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σπύρος Γιακουμέλος τα τελευταία 9 χρόνια παλεύει για την σύνταξη του και παρότι έχει δικαιωθεί από τα δικαστήρια ο ΕΦΚΑ αρνείται να του την καταβάλει.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, οι πρόεδροι και τα μέλη των Σωματείων Συνταξιούχων της Ηλείας απεύθυναν ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής και συμπαράστασης, προς όλους. Αρχικά ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων Χρήστος Τσαγκάρης επισήμανε ότι η στάση του ΕΦΚΑ ως φορέας και θεματοφύλακας της κοινωνικής ασφάλισης, έχει χρέος να διασφαλίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων που με κόπο και θυσίες κατακτήθηκαν κάτι που στην περίπτωση του συναδέλφου τους Σπύρου Γιακουμέλου δεν συνέβη ούτε στο ελάχιστο. «Αντίθετα η στάση του ΕΦΚΑ ήταν και είναι αρνητική παρότι υπάρχει τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση δικαστηρίων που δικαιώνει το συνάδελφο. Το κράτος, οι κυβερνήσεις αρνούνται επι 9 χρόνια να κάνουν το αυτονόητο. Να αποδώσουν τα ένσημα στο συνάδελφο για να συνταξιοδοτηθεί. Είναι το ίδιο το κράτος και οι κυβερνήσεις που μέσα σε 8 μέρες βγάζουν απόφαση ότι τα κοράκια και οι τράπεζες νομίμως αρπάζουν τη λαϊκή κατοικία. Αυτές οι πράξεις και οι αποφάσεις μας αναγκάζουν σαν συνταξιουχικά σωματεία να σταθούμε στο πλάι του Σπύρου Γιακουμέλου μαζικά- αγωνιστικά- ταξικά και να απαιτήσουμε το αυτονόητο. Να αποδώσουν τα ένσημα και να συνταξιοδοτηθεί ο συνάδελφος. Καλούμε τα σωματεία να πάρουν μέρος την Τετάρτη στις 11 το πρωί στην κινητοποίηση στον ΕΦΚΑ».

«Αναλγησία του επιτελικού κράτους»

Το μέλος του ΔΣ Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Σία Ξενοστάθη χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι ένας άνθρωπος επι 9 χρόνια ταλαιπωρείται, και παρότι υπάρχει απόφαση δικαστηρίου να μη μπορεί να συνταξιοδοτηθεί όπως όλος ο κόσμος. «Εδώ βλέπουμε την αναλγησία του επιτελικού κράτους, βλέπουμε ότι επιλεκτικά υπάρχουν οι ευκολίες σε διάφορους ενώ σε αυτά τα δικαιώματα που έχουμε εμείς σαν εργαζόμενοι πάντα υπάρχουν δυσκολίες. Καλώ και τις γυναίκες σαν πρόεδρος και της ΟΓΕ Πύργου να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στο ΙΚΑ για το δίκαιο αίτημα του συναδέλφου μας».

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το δίκαιο αγώνα του»

Ακολούθως ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων Νίκος Σπηλιόπουλος, επισήμανε ότι συμπαραστέκονται ως σωματείο στον δίκαιο αγώνα του Σπύρου Γιακουμέλου, ενός έντιμου αγωνιστή. «Ο πρώτος που πρέπει να πάρει τα χρήματα είναι ο εργάτης και όχι οι επιχειρηματίες να κάνουν επενδύσεις σε άλλα ονόματα και σε άλλες χώρες. Και οι διοικήσεις των συνεταιρισμών να γίνονται από χρεωμένοι, πλούσιοι. Παραδείγματος χάρη, Κεράμικα, Αιγαίο και σε άλλα εργοστάσια… Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα του συμπολίτη μας και έντιμου λαϊκού αγωνιστή Σπύρου Γιακουμέλου και για τα δικαιώματα και τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω μας» είπε ενώ το μέλος του ΔΣ Πέτρος Καπαρέλης, σημείωσε πως «η διοίκηση ΕΦΚΑ τρέφει αυταπάτες αν νομίζει ότι θα σταματήσουμε τους αγώνες έως ότου δικαιωθεί ο συνάδελφος Γιακουμέλος και αυτό να το έχουν υπόψη τους».

«Απαράδεκτο αυτό που έχει συμβεί…»

Ο γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αμαλιάδας Γιώργος Καραπάνος, χαρακτήρισε απαράδεκτο και ανάλγητο αυτό που συμβαίνει στο συνάδελφο τους τονίζοντας πως δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του αστικού κράτους, του κράτους που υπηρετεί τα συμφέροντα μιας χούφτας πλουτοκρατών τους οποίους μπουκώνει με εκατομμύρια χρήμα και όταν είναι για τα λαϊκά συμφέροντα εκεί δεν υπάρχει σεντς. «Ο Σπύρος Γιακουμέλος δικαιούται να βγει στην σύνταξη και ο ΕΦΚΑ οφείλει αύριο το πρωί να ολοκληρώσει τη διαδικασία και αν δεν μπορέσει να την ολοκληρώσει θα το καταλάβει από την πίεση και τον αγώνα των συνάδελφων συνταξιούχων. Ο Σπύρος Γιακουμέλος εργαζόταν στην Ένωση Αγροτικών συνεταιρισμών Ηλείας την οποία την φαλίρισαν, την ξεκοκάλισαν την πουλήσαν μπιτ παρά, τον ιδρώτα αγροτών τον έδωσαν στους ημέτερους και δεν διασφάλισαν έτσι όπως έπρεπε και με το σωστό τρόπο τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων. Ο Σπύρος Γιακουμέλος κέρδισε δικαστικά και ήταν υποχρεωμένο το ΕΦΚΑ να του βγάλει τη σύνταξη του. Δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω, θα αναδείξουμε το σύνολο των προβλημάτων και θα είμαστε δίπλα σε κάθε συνταξιούχο, εργαζόμενο, αδικημένο τον οποίο το αστικό κράτος τον συνθλίβει, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα του. Θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους. Καλούμε όλους να είναι συμπαρασταθούν στον αγώνα μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia