FOLLOW US: facebook twitter

Μαίρη Μηνά: «Το μήνυμα της ειρήνης να μη μείνει μόνο στον συμβολισμό»

Ημερομηνία: 16-04-2024 | Συντάκτης:

Ηχηρή παρέμβαση από την πρωθιέρεια της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας μέσω της «Πρωινής»

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Φωτεινόπουλο


Ηχηρό μήνυμα μέσω της συνέντευξής της στην «Πρωινή» στέλνει σήμερα η πρωθιέρεια της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, Μαίρη Μηνά, τονίζοντας ότι τομήνυμα της ειρήνης σήμερα η ανθρωπότητα το έχει βαθιά ανάγκη περισσότερο από ποτέ, εκφράζοντας την προσδοκία να υπερβεί τα όρια του συμβολισμού και να πραγματωθεί παγκοσμίως. Παράλληλα, μοιράζεται τα συναισθήματά της για τον ρόλο της πρωθιέρειας και για τη σημερινή τελετή.

Ήταν κάτι που το είχες ονειρευτεί μικρή;

Η αλήθεια είναι ότι επειδή έχω υπάρξει στην ομάδα των ιερειών, καθώς ήμουν στο άναμμα της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, οπότε ενδόμυχα υπήρχε, όπως και κάθε ιέρεια κοιτάζει με δέος την πρωθιέρεια, αλλά όχι σαν επιθυμία που ήθελα απαραίτητα να πραγματωθεί. απλά σαν ένα όνειρο.

Πώς αισθάνθηκε όταν σου ανακοινώθηκε;

Μου πήρε λίγο χρόνο να το συνειδητοποιήσω! Μέχρι και σήμερα δεν μπορώ να πω ότι έχω κατακτήσει την απόλυτη συνείδηση στο 100% γιατί είναι μια αίσθηση που σε κάνει να ίπτασαι!

Οι πρόβες είναι κάτι τελείως διαφορετικό σε  σχέση με ό,τι έχεις κάνει μέχρι τώρα;

Ναι, εντελώς! Δεν έχει σχέση με κάποια θεατρική πρόβα. Εδώ προσπαθούμε να προσεγγίσουμε μια αίσθηση, ειδικά όταν βρισκόμαστε εκτός του τόπου. Προσπαθούμε με κάποιον τρόπο να αναβιώσουμε την ατμόσφαιρα του ίδιου του τόπου και των αξιών του Ολυμπισμού. Επομένως, όλο αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με εκμάθηση λόγου. Είναι μια αίσθηση που περισσότερο καλλιεργείται πνευματικά. Κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι.

Η Μαίρη Μηνά με τον υπογράφοντα Παναγιώτη Φωτεινόπουλο

Στην αναλογία δυσκολίας/ενθουσιασμού σε αυτό το εγχείρημα; ποιο συναίσθημα κερδίζει;

Ο ενθουσιασμός πάντα! Δεν σου “επιτρέπει” o χώρος να πέσεις σε κάποια παγίδα αμφισβήτησης. Ο χώρος έχει μια τόσο μεγάλη αγκαλιά και μια τόσο επιβλητική ενέργεια, που δεν σου επιτρέπει να “φύγεις” από την ατμόσφαιρά του και την ενέργειά του. Κι αυτό είναι πολύ μεγάλη ευλογία.

Το να είσαι πρωθιέρεια της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, τι σημαίνει για σένα; καταξίωση, αναγνώριση, ικανοποίηση ενός ονείρου ή κάτι άλλο;

Το αισθάνομαι σαν μια πολύ συγκινητική στιγμή, μια στιγμή υπερηφάνειας, που βρίσκομαι κι εγώ ως ένα κομμάτι ενός τεράστιου και πάρα πολύ ισχυρού θεσμού, που αυτό που προάγει είναι κυρίως το μήνυμα της ειρήνης, το οποίο περισσότερο από ποτέ –σήμερα και τη στιγμή που μιλάμε- η ανθρωπότητα το έχει βαθιά ανάγκη. Και μακάρι αυτό που εμείς στέλνουμε ως επίκληση, να ξεφύγει από τα πλαίσια του συμβολισμού και να πραγματωθεί στο σήμερα σε όλη τη γη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia