FOLLOW US: facebook twitter

Πρόβα Αφής Φλόγας: Κέρδισε το χειροκρότημα!

Ημερομηνία: 16-04-2024 | Συντάκτης:

Εντυπωσιακή η χθεσινή πρόβα τζενεράλε της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχ. Ολυμπία

-Εκατοντάδες κόσμου, Ηλείοι και τουρίστες αλλά και πολλά σχολεία κατέκλυσαν τον αρχαιολογικό χώρο

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Η πρόβα τζενεράλε της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην αρχαία Ολυμπία παραδοσιακά είναι ελκυστική, διότι επιτρέπεται στους θεατές να την παρακολουθήσουν έχοντας άμεση οπτική επαφή με τον ναό της Ήρας, όπου η εκάστοτε πρωθιέρεια ανάβει τη δάδα στο κάτοπτρο.

Παρά την αφόρητη ζέστη, χθες το μεσημέρι εκατοντάδες πολίτες αξιοποίησαν αυτή τη δυνατότητα και κατέκλυσαν τον αρχαιολογικό χώρο περιμετρικά του ναού της Ήραιας, για να απολαύσουν τη γενική πρόβα.

Μικροί και μεγάλοι, μαθητές και συνταξιούχοι, είχαν πιάσει θέση από νωρίς, με στόχο να απαθανατίσουν στιγμές από την τελετή και παρακολουθήσουν ένα μοναδικό θέαμα, που το βρίσκει κάποιος μονάχα στην Αρχαία Ολυμπία. 

Οι 48 ιέρειες και οι κούροι, με προεξάρχουσα την πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά και υπό την καθοδήγηση της καλλιτεχνικής διευθύντριας και χορογράφου ων Τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας από το 2008, Άρτεμης Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και ντυμένες με τις νέες ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου, κέρδισαν το παρατεταμένο χειροκρότημα  του κοινού, καθώς παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό θέαμα, με υποδειγματική εκτέλεση από την είσοδό τους στον ναό της Ήρας έως την παράδοση της Φλόγας στον λαμπαδηδρόμο Στέφανο Ντούσκο στο αρχαίο στάδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της πρόβας, ιέρειες και κούροι στάθηκαν στην είσοδο του σταδίου και φωτογραφήθηκαν με δεκάδες πολίτες, οι οποίοι τους απέδωσαν τα εύσημα και άδραξαν την ευκαιρία για σέλφι!
Παρών στην πρόβα ήταν και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο οποίος την παρακολούθησε και είχε την ευκαιρία για ολιγόλεπτη συζήτηση με τους συντελεστές ενόψει της σημερινής μεγάλης ημέρας, η οποία θα σημάνει την έναρξη του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία στο Παρίσι.

Yπενθυμίζεται ότι η Τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα διεξαχθεί σήμερα στις 11:30π.μ., παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Πρώτος Λαμπαδηδρόμος είναι ο Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος και παρουσιαστής της εκδήλωσης ο Νίκος Αλιάγας. Δεύτερος Λαμπαδηδρόμος θα είναι η Γαλλίδα Ολυμπιονίκης Laure Manaudou  και τρίτος, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς. Υπεύθυνος για την Τελετή Αφής είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης και Τελετάρχης ο Γιάννης Παπαδημητρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος