FOLLOW US: facebook twitter

Η οργή του λαού

Ημερομηνία: 29-03-2023 | Συντάκτης:

Του Γεωργίου Θ. Ντοά, Δικηγόρου

Προ ημερών ο πρωθυπουργός δήλωσε με δεικτική αμετροέπεια και υπερχειλίζουσα ασέβεια προς το λαό, ότι «φταίμε όλοι» για την τραγωδία των Τεμπών.

Δε φταίνε όλοι, φταίει, όμως, αποκλειστικά η κυβέρνηση.

Γιατί απλά και μόνο, κυβερνά τη χώρα τέσσερα χρόνια, άρα γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει τα προβλήματα και τον κίνδυνο επέλευσης της τραγωδίας και δεν την απέτρεψε.

Οι πολίτες έχουν κατανοήσει ότι η χώρα καταστρέφεται από τη νεοδεξιά λαίλαπα.

Οι πολίτες έχουν κατανοήσει το τι πράγματι συμβαίνει στη χώρα και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για το ότι διαβαίνει τον ολισθηρό της δρόμο, έτοιμη να εκτροχιαστεί σε γκρεμούς και αβύσσους.

Στα κρίσιμα, όμως, στάδια ενός λαού είναι η ίδια η ιστορία που έρχεται κοντά του, αποκαλύπτοντας τη φλόγα της ελευθερίας, την ιερότητα της ισότητας, το ζυγό της δικαιοσύνης.

Τα παλλαϊκά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για το έγκλημα -και όχι μόνον- των Τεμπών, καταδεικνύουν ότι ο λαός έχει αποφασίσει να καταλύσει το καθεστώς των βασανισμών του.

Καταδεικνύουν ότι στο βάθος της ανθρώπινης συνείδησης, υπάρχουν αχαρτογράφητες δυνάμεις και μηχανισμοί αντίστασης κατά των κακοποιητών της χώρας.

Καταδεικνύουν ότι ο λαός θα αρνηθεί να αιχμαλωτιστεί στα βαγόνια μιας νεοδεξιάς αμαξοστοιχίας, πορευόμενης στις ματωμένες ράγες μιας απελπισμένης περιπλάνησής του.

Καταδεικνύουν ότι τα παιδιά, οι νέοι, οι φοιτητές, έχουν κατανοήσει ότι μόνο με τα όνειρα δεν υπάρχει ζωή, χρειάζεται και ο αγώνας για να γίνουν πραγματικότητα.

Καταδεικνύουν ότι η χώρα βρίσκεται στο μεταίχμιο μιας μεγάλης, καθοριστικής, ριζοσπαστικής αλλαγής.

Τις εκλογές ο λαός θα εκφράσει την οργή του κατά της κυβέρνησης, για τα ένοχα έργα της και τις σκοτεινές ημέρες της.

Στις εκλογές ο λαός θα αποκηρύξει το ολιγαρχικό καθεστώς που ματώνει το πολίτευμα και μακελεύει το κοινωνικό κράτος δικαίου.

Στις εκλογές ο λαός με την ετυμηγορία του, θα αποκαισαροποιήσει τη χώρα, και θα οδηγήσει στην παλινόρθωση της αυθεντικής δημοκρατίας, σύμφωνα με την καθαρή ουσία της και τις διάφανες δομές της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia