FOLLOW US: facebook twitter

21 Μαΐου: Η Ηλεία δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά

Ημερομηνία: 29-03-2023 | Συντάκτης:

Τον Ιούλιο του 2019 το τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι έγινε όμως αυτά τα τέσσερα χρόνια στην Ηλεία:

  1. Ξεκίνησε η μεταρρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια. Η μεταρρύθμιση ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με το λουκέτο των δύο Πανεπιστημιακών τμημάτων σε Πύργο και Αμαλιάδα.
  2. Το υπουργείο Υγείας ξεκίνησε τον σχεδιασμό του νέου υγειονομικού χάρτη της χώρας. Η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα επισημαίνει ότι στην Ηλεία υπάρχουν τρία (3) νοσοκομεία και ο Νομός έχει την απαιτούμενη κάλυψη. Η ΝΜ Κρεστένων λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας. Η ΝΜ Αμαλιάδας λειτουργεί ως αναβαθμισμένο Κέντρο Υγείας και περιμένει την στελέχωση της και την λειτουργία της νέας πτέρυγας. Η ΝΜ Πύργου, που δέχεται καθημερινά τον κύριο όγκο των πολιτών, κινδυνεύει άμεσα με αναστολή λειτουργίας νευραλγικών τμημάτων και κυρίως της Παθολογικής λόγω της σημαντικής ελλείψεις ιατρικού προσωπικού- κάτι ο οποίο ακόμα και σήμερα δεν «βλέπει» το υπουργείο.
  3. Η επανέναρξη των έργων στην Πατρών Πύργου πέρασε από 40 κύματα, οδηγώντας σε σημαντικές καθυστερήσεις υλοποίησης του αυτοκινητοδρόμου.
  4. Οι φωτιές τον Αύγουστο του 2021 σε Πύργο και Ολυμπία έπληξαν σημαντικά το Νομό. Πριν μερικές μέρες ανακοινώθηκε η μελέτη ανασυγκρότησης. Κανένα έργο δεν έχει υλοποιηθεί για το Νομό και αναμένουμε ακόμα την ανασυγκρότηση του τόπου.
  5. Ο πρωτογενής τομέας «χτυπήθηκε» από την οικονομική κρίση –λόγω της πανδημίας του covid. Ακόμα περιμένουν οι αγρότες τα μέτρα οικονομικής στήριξης.
  6. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες επλήγησαν και εκείνοι από την οικονομική κρίση λόγω του πολέμου Ουκρανίας Ρωσίας. Οι αυξήσεις στην ενέργεια καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από τους ίδιους καθώς δεν υπήρξαν ουσιαστικά οικονομικά μέτρα στήριξης.
  7. Οι πολίτες στηρίζονται εν μέσω της οικονομικής κρίσης με τα «δελτία φτώχιας» δηλαδή με το market pass, το fuel pass, το καλάθι του νοικοκυριού και τις εκπτώσεις που δίνονται για την ενέργεια. Αποτυχημένες μέθοδοι στήριξης των πολιτών καθώς υπάρχει άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει το ΦΠΑ, δίνοντας ουσιαστική ανάσα… Αντίθετα η κυβέρνηση προχώρησε στην αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα – αύξηση η οποία όμως δεν καλύπτει ούτε τις βασικές ανάγκες.

Ακόμα περιμένουμε

· Να σφυρίξει και πάλι το τρένο στην Ηλεία

· Να προχωρήσει το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για την παραλιακή ζώνη της Ηλείας

· Να ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδίου ανασυγκρότησης

· Να στελεχωθούν οι Νοσηλευτικές Μονάδες

· Να στηριχτεί ο πρωτογενής τομέας

· Να στηριχτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πριν οδηγηθούν σε οριστικό λουκέτο

· Να δοθούν οριστικές λύσεις για την ενεργειακή κρίση και τις υπέρμετρες ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης

Η ώρα της αλήθειας για τον τόπο μας, είναι η ώρα της κάλπης.

Στις 21 Μαΐου γυρίζουμε σελίδα

Στηρίζουμε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Αλέξη Τσίπρα

Παναγιώτης Φλεβοτόμος – συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος