FOLLOW US: facebook twitter

Γνωριμία με τα παλιά άγνωστα ρεμπέτικα και τα δημοτικοφανή τραγούδια στη ΔΕΞΑΜΕΝΗ

Ημερομηνία: 28-02-2024 | Συντάκτης:

Μοναδική μουσική βραδιά με θέμα «Απ’ την παράδοση στο Ρεμπέτικο: Η Λαϊκή κιθάρα στη δισκογραφία των 78 στροφών»

Σε μια όμορφη μουσική βραδιά με δυο κιθάρες, του Χάρη και του Κώστα και δυο φωνές της Ελένης και του Χάρη εξελίχθηκε συνάντηση  στον Κοινωνικό Πολυχώρο ΔΕΞΑΜΕΝΗ  το απόγευμα της Κυριακής με θέμα  «Απ την παράδοση στο Ρεμπέτικο: Η Λαϊκή κιθάρα στη δισκογραφία των 78 στροφών».

 Η συμμετοχή του κόσμου της γειτονιάς και της ευρύτερης περιοχής ήταν μεγάλη, ενώ το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Πύργου  και άλλοι εκπρόσωποι της Τ.Α, η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων ΚατερίναςΠαρασκευοπούλου και αρκετοί επαγγελματίες.

Μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα ταλαντούχων νέων ερασιτεχνών μουσικών κράτησε για τρεις ώρες το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων με το ιδιαίτερο του είδους και του ύφους των τραγουδιών τους αλλά και με την άψογη εκτέλεση στα μουσικά όργανα αλλά και στο τραγούδι.  Σε ατμόσφαιρα που θύμιζε τις παλιές μπουάτ,   ακούστηκαν παλιά άγνωστα ρεμπέτικα και τα πρώτα δημοτικοφανή τραγούδια που γράφτηκαν στην Αμερική.

Οι νέοι μοίρασαν και πληροφορίες γι’ αυτό το είδος των τραγουδιών αλλά και προλόγιζαν πολλά από αυτά είτε για την μελωδία τους είτε και για το λόγο που γράφτηκαν. Ήταν μια μουσική βραδιά που δεν προσέφερε μόνο διασκέδαση, καθώς το κοινό γνώρισε μέσα από τις πληροφορίες που πήρε και το είδος των τραγουδιών που ακούστηκαν.

Κατά την έναρξη της βραδιάς η γραμματέας του Δ.Σ. της ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ Μαρία Κουτσούκου αναφέρθηκε στους σκοπούς του φορέα στα πολιτιστικά δρώμενα και απηύθυνε κάλεσμα κυρίως στους νέους να μετέχουν στις δράσεις του Πολυχώρου της Δεξαμενής συμμετέχοντας σε ότι παράγει έργο πολιτισμού για την πόλη μας.

Το Δ.Σ. της ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ευχαριστεί την Ελένη Πούρνου, τον Χάρη Κωνσταντίνου και τον Κώστα Μπαφατάκη για την αφιλοκερδή τρίωρη συναυλία πρόσφεραν και αναφέρει: “Ήταν μια σοβαρή και κοπιαστική δουλειά τους ευχόμαστε και σε πολλές άλλες επιτυχίες σε μεγαλύτερους χώρους όπως τις επιθυμούν. Ευχαριστούμε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους .”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia