FOLLOW US: facebook twitter

Ευρεία σύσκεψη στην Ολυμπία για το σχέδιο «ΗΛΕΙΑ 2030»

Ημερομηνία: 06-04-2023 | Συντάκτης:

-Με την παρουσία Τριαντόπουλου και γενικών γραμματέων για τη μελέτη της «διαΝΕΟσις»

Τα βασικά σημεία και οι προτάσεις της μελέτης που εκπόνησε για την ανασυγκρότηση της Ηλείας η «διαΝΕΟσις» θα παρουσιαστούν σήμερα το απόγευμα σε ευρεία συνάντηση εργασίας στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα κρατικής αγωγής & Αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές,Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος έχει οριστεί επικεφαλής της Υποεπιτροπής για τη στοχευμένη υποστήριξη των περιοχών της Ηλείας, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Σκάλκος, ο γενικός γραματέαςΧωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ευθύμιος Μπακογιάννης,η γενική γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, Βίκυ Λοΐζου, και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.

Παρόντες θα είναι από πλευράς «διαΝΕΟσις» ο Γενικός Διευθυντής Διονύσης Νικολάου, η επικεφαλής ερευνών Φαίη Μακαντάση, η Διευθύντρια Επικοινωνίας, Χριστιάνα Παπαγεωργάκη και ο καθηγητής του Πανεπιστημίο Θεσσαλίας, Γ. Πετράκος, ο οποίος εκπόνησε και τη σχετική μελέτη.

Από πλευράς φορέων θα είναι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλος, ενώ έχουν κληθεί να παραστούν και οι λοιποί δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων.

Υπενθυμίζεται ότι η «διαΝΕΟσις» πρόσφατα παρέδωσε στον Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, την ολιστική μελέτη για την Π.Ε. Ηλείας με τίτλο «ΗΛΕΙΑ 2030: Ανασυγκρότηση με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία». Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας η συνάντηση ενημέρωσης των τοπικών φορέων κατά την οποία θα παρουσιαστούν από τη διαΝΕΟσις τα βασικά ευρήματα και οι προτάσεις στις οποίες καταλήγει η μελέτη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος