FOLLOW US: facebook twitter

Ετοιμάζονται για τα γυρίσματα της ταινίας “The Return”

Ημερομηνία: 26-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Κλειστό το Χλεμούτσι 31 /5- 1/6

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας ενημερώνει ότι το διάστημα 31 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2023, ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο κάστρου Χλεμούτσι θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό λόγω πραγματοποίησης κινηματογραφικών γυρισμάτων για την παραγωγή ταινίας κατόπιν σχετικής εγκριτικής απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όπως είναι ήδη γνωστό, μέσα στο κάστρο Χλεμούτσι θα γίνουν γυρίσματα  για την ταινία “The Return” , ένα ιστορικό έπος που βασίζεται στο αρχαίο κλασικό έργο του Ομήρου «Η Οδύσσεια», με πρωταγωνιστές τον  Ρέιφ Φάινς και η Ζυλιέτ Μπινός.
Ο μεν πρώτος, που θα υποδυθεί τον Οδυσσέα ο οποίος επιστρέφει στη Ιθάκη 20 χρόνια μετά, θα κάνει γυρίσματα στο Αγγελόκαστρο της Κέρκυρας και στο Χλεμούτσι. , Η δεύτερη, που υποδύεται την Πηνελόπη, δεν θα είναι παρούσα στα δύο αυτά κάστρα, αν και θα παριστάνουν το παλάτι του Οδυσσέα. Όμως, η παρουσία της στην Ελλάδα θα συμβάλει στη διαφήμιση όχι μόνο των πανέμορφων κάστρων αλλά και της χώρας μας.

 Υστερα από 20 χρόνια μακριά, ο βασιλιάς Οδυσσέας (Φάινς) ξεβράζεται στις ακτές της Ιθάκης, ταραγμένος και αγνώριστος. Πολλά έχουν αλλάξει στο βασίλειό του από τότε που έφυγε για να πολεμήσει στον Τρωικό πόλεμο. Η αγαπημένη του σύζυγος Πηνελόπη (Μπινός) είναι τώρα φυλακισμένη στο ίδιο της το σπίτι, κυνηγημένη από τους πολλούς φιλόδοξους μνηστήρες της για να επιλέξει έναν νέο σύζυγο, έναν νέο βασιλιά.
Ο γιος τους Τηλέμαχος, που μεγάλωσε χωρίς πατέρα, βρίσκεται αντιμέτωπος με το θάνατο στα χέρια των μνηστήρων που τον βλέπουν ως εμπόδιο στην ανελέητη καταδίωξη της Πηνελόπης και του βασιλείου. Ο Charlie Plummer (Lean on Pete) θα υποδυθεί τον Τηλέμαχο. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή Ιταλίας-Ελλάδας-ΗΒ-Γαλλίας με τον Γιώργο Καρνάβα και τον Κωνσταντίνο Κοντοβράκη στην παραγωγή της Heretic .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος