FOLLOW US: facebook twitter

Εθνική Ελλάδας: Με το δεξί στα προκριματικά του Euro 2024, 3-0 το Γιβραλτάρ

Ημερομηνία: 25-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Στο στάδιο Αλγκάρβε του Φάρο η Εθνική κυριάρχησε απόλυτα και νίκησε 3-0 την πιο αδύναμη ομάδα του 2ου ομίλου, το Γιβραλτάρ, ενώ δημιούργησε ευκαιρίες για ευρύτερο σκορ. Έτσι η Ελλάδα ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τη Γαλλία που συνέτριψε 4-0 την Ολλανδία στο Παρίσι.

Το σκορ για την Ελλάδα άνοιξε στο 11′ ο Γιώργος Μασούρας μετά από οργανωμένη επίθεση και ασίστ από τον Τζορτζ Μπάλντοκ.

Στο φινάλε του ημιχρόνου, στο 45΄, ύστερα από ωραία προσπάθεια με υπομονετική κυκλοφορία, η μπάλα κατέληξε στο ύψος της περιοχής στον Μανώλη Σιώπη που με δυνατό σουτ σημείωσε το 2-0. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του διεθνούς χαφ με την Εθνική Ανδρών.

Στο 58΄ ο Πέτρος Μάνταλος με μπαλιά από το κέντρο βρήκε τον Τάσο Μπακασέτα που κινήθηκε ταχύτατα, κοντρόλαρε άψογα και με εύστοχο πλασέ σημείωσε το τρίτο γκολ της Εθνικής και ενδέκατο δικό του, στην 54η εμφάνισή του με τη “γαλανόλευκη”.

Γιβραλτάρ (Ζούλιο Ρίμπας): Κόλινγκ, Ολιβέρο, Τσιπολίνα, Σέρτζεντ, Βαλαρίνο (62΄ Κούμπες), Τορίγια (62΄ Μουελί), Μπρίτο (85΄ Τζόλεϊ), Λόπες, Κασιάρο (85΄ Στάιτς), Γουόκερ, Ρονάν (85΄ Τσιπολίνα).

Ελλάδα (Γουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Τσιμίκας (85΄ Γιαννούλης), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Σιώπης, Μπακασέτας (70΄ Φορτούνης), Μάνταλος, Μασούρας (85΄ Χατζηγιοβάνης), Πέλκας (62΄ Κωνσταντέλιας), Γιακουμάκης (62΄ Παυλίδης).

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Νορβηγός Ρόχιτ Σάγκι.

* Με δύο γκολ του νέου της αρχηγού Κιλιάν Εμπαπέ και από ένα των Γκριεζμάν και Ουπαμεκανό η Γαλλία μετέτρεψε το ντέρμπι του 2ου ομίλου σε παράσταση για ένα ρόλο και συνέτριψε την Ολλανδία 4-0. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 21ο λεπτό το σκορ ήταν ήδη 3-0 υπέρ των “τρικολόρ”!

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι “οράνιε” αγωνίστηκαν με ελλείψεις.

Πηγή: epo.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος