FOLLOW US: facebook twitter

Βήμα- βήμα οι προετοιμασίες: Πώς να οργανώσετε τη βάφτιση του παιδιού σας

Ημερομηνία: 25-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Το καλοκαίρι έφτασε και έχει ξεκινήσει επίσημα η εποχή των βαπτίσεων. Πώς να οργανώσετε το τέλειο βάπτισμα για το μωρό σας; Ποια είναι τα βασικά βήματα; Τι να επιλέξετε και τι να αποφύγετε; Θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε όλους να προγραμματίσετε το θέμα της «οργάνωσης βάπτισης» για να απαλλαγείτε από την πίεση και να δημιουργήσετε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη βάπτιση που επιθυμείτε.

1.Ορίστε την ημερομηνία και τον αριθμό των επισκεπτών και, στη συνέχεια, επιλέξτε μια εκκλησία. Μόλις ορίσετε την ημερομηνία, την τοποθεσία και τον αριθμό επισκεπτών, όλα θα ξεκινήσουν. Προτιμήστε μια μέρα όπως Κυριακή, το πρωί ή το απόγευμα, και μια εκκλησία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος ή σας αρέσει. Μην ανησυχείτε για τον αριθμό των επισκεπτών. Τις περισσότερες φορές στις βαπτίσεις, δεν υπάρχει κάποιος κανόνας, ο αριθμός των επισκεπτών είναι πολύ μικρότερος από το γάμο, και θα υπάρχουν πάντα αλλαγές μέχρι την τελευταία στιγμή. Απλώς ορίστε μια μέση τιμή για αρχή.

2.Κλείστε την ημερομηνία στην εκκλησία. Μόλις αποφασίσετε σε ποια εκκλησία θέλετε να βαπτίσετε, επικοινωνήστε με τον ναό και κανονίστε μια ημερομηνία για την τελετή και ενημερωθείτε για τα απαραίτητα έγγραφα.

3.Αποφασίστε εάν θα υπάρχει δεξίωση, πάρτι μετά την τελετή και, στη συνέχεια, επιλέξτε ένα μέρος. Σκεφτείτε εάν θέλετε να δώσετε στον εαυτό σας, στους συγγενείς και στους φίλους σας έναν λόγο να περάσετε καλά, να διασκεδάσετε και να γιορτάσετε το βάπτισμα του μωρού σας. Κάντε κάποια έρευνα, βρείτε ένα μέρος που σας αρέσει και τελικά κλείστε το ιδανικό μέρος για το πάρτι βαπτίσματος του μωρού σας. Προτιμήστε ένα χώρο που θα έχει και παιδικές δραστηριότητες, επειδή θα υπάρχουν πολλοί νέοι επισκέπτες στο βάπτισμα και πρέπει να περάσουνε καλά.

4.Τα θέματα, τα χρώματα και τα στυλ που σας αρέσουν είναι απαραίτητα για να αρχίσετε να σχεδιάζετε το βάπτισμα και όλες τις διακοσμήσεις και τα προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν σε όλα τα στάδιά του. Επιλέξτε ένα θέμα με το οποίο το μωρό σας μπορεί να είναι εξοικειωμένο ή που σας αρέσει. Ερευνήστε τα πακέτα βαπτίσματος των νονών, τις διακοσμήσεις, τις μπομπονιέρες, τις προσκλήσεις και τα κεράσματα. Υπάρχουν πολλές λύσεις, θα βρείτε αυτό που φαντάζεστε!

5.Αποφασίστε με ποιον προγραμματιστή εκδηλώσεων θα συνεργαστείτε για να σχεδιάσετε και να οργανώσετε τη βάπτιση. Αφού ολοκληρώσετε την έρευνα, αποφασίστε ότι θέλετε να βρείτε έναν επαγγελματία που θα είναι υπεύθυνος για την οργάνωση του βαπτίσματος. Μην πέσετε στην παγίδα του «Αυτή είναι η βάπτισή μου, θα τα οργανώσω και θα τα κάνω όλα μόνη μου». Αφήστε τους ειδικούς να αναλάβουν ολόκληρη την οργάνωση, να απαλλαγείτε από την πίεση και να κάνετε σοφές και οικονομικές επιλογές σύμφωνα με τις συμβουλές του υπεύθυνου για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

6.Συμπληρώστε όλες τις λεπτομέρειες του βαπτίσματος. Τουλάχιστον 3-4 μήνες πριν από την ημερομηνία του βαπτίσματος, παρουσιάστε όλα όσα σχετίζονται με την εκδήλωση και αφήστε την τελική παραγγελία στον διοργανωτή.

7.Μοιράστε τις προσκλήσεις. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προετοιμαστεί είναι φυσικά τα προσκλητήρια Βεβαιωθείτε ότι τα προετοιμάζετε για τουλάχιστον 1,5-2 μήνες, ώστε να μπορείτε να τα διανείμετε στους επισκέπτες εντός και εκτός της πόλης σας ή ακόμη και στο εξωτερικό εγκαίρως.

8.Διοργανώστε μια γευσιγνωσία για τη δεξίωση. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το μενού της δεξίωσης και τα γλυκά που θα έχετε στο candy bar πριν από το μήνα του βαπτίσματος, ώστε να έχετε χρόνο για αλλαγή ή ακόμη αν θέλετε να επιλέξετε έναν άλλο επαγγελματία.

9.Προετοιμάστε όλα τα έγγραφα που απαιτούνται για το βάπτισμα. Τα βασικά έγγραφα που χρειάζεστε είναι το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού σας και τις αστυνομικές σας ταυτότητες. Βέβαια εξαρτάται και από την εκκλησία που επιλέξατε για τη βάπτιση, μπορεί να χρειαστεί κάποιο άλλο πιστοποιητικό που να βεβαιώνει τον γάμο σας για παράδειγμα ή κάποιο χαρτί από τον νονό / την νονά.

10.Αποφασίστε για τα ρούχα. Έπειτα από καλή έρευνα, επιλέξτε τα ρούχα που θα σας κάνουν να αισθάνεστε άνετες και λαμπερές καθώς και όλες τις άλλες λεπτομέρειες όπως παπούτσια, μακιγιάζ, μαλλιά κλπ. Μη ξεχνάτε πως ως μαμά πρέπει να διαλέξετε και τα ρούχα που θα φορέσει το παιδί αλλά και ο μπαμπάς.

11.Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι καλεσμένοι σας θα έρθουν. Έπειτα από την αποστολή των προσκλητηρίων σας , περίπου 1 μήνα πριν τη βάπτιση, επιβεβαιώστε τον αριθμό των καλεσμένων σας που θα έρθουν τόσο στην τελετή όσο και στη δεξίωση.

12.Οργανώστε τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν τη βάπτιση. Μια βδομάδα πριν τη βάπτιση καλό θα ήταν να κλείσετε ότι τελευταία εκκρεμότητα έμεινε πριν σας πιάσει το άγχος και η σύγχυση των τελευταίων ημερών. Μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε για βοήθεια στα αγαπημένα σας πρόσωπα που θα χαρούν πολύ να συνδράμουν στη ξεχωριστή αυτή μέρα σας.

13.Χαλαρώστε και ζήστε την ημέρα της βάπτισης του μικρού σας. Αφού έχετε προγραμματίσει και οργανώσει τα πάντα ήρθε η ώρα να απολαύσετε την μεγάλη αυτή στιγμή για την οικογένεια σας μαζί με τους αγαπημένους σας φίλους και συγγενείς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος