FOLLOW US: facebook twitter

Ενισχύονται τα Νοσοκομεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 27-02-2024 | Συντάκτης:

-Υπεγράφη η απόφαση για την προκήρυξη των πρώτων θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού και επίκεται για ιατρικό προσωπικό

-Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Έχουμε κάνει σημαντική προσπάθεια και έπεται συνέχεια…»

Ουσιαστική ενίσχυση επίκειται στις Νοσηλευτικές μονάδες της Ηλείας, μετά την υπογραφή από τους αρμόδιους, Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Υφυπουργό κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, της απόφασης έκδοσης προκήρυξης από το ΑΣΕΠ για την πλήρωση 2.145 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού σε Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για την αρχική προκήρυξη, καθώς η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι εντός του 2024 και έως το τέλος του έτους θα έχει προκηρυχθεί η πλήρωση 6.500 θέσεων συνολικά.

Η κατανομή των θέσεων έγινε βάσει των υφιστάμενων αναγκών και η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί από το ΑΣΕΠ, στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Πέραν αυτού όμως, εντός των επόμενων ημερών, για την περαιτέρω ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, θα προκηρυχθούν πάνω από 750 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ όλων των ειδικοτήτων και βαθμών στο σύνολο της χώρας.

Οι θέσεις στην Ηλεία

Σε ότι αφορά τις μονάδες της Ηλείας, βάσει της απόφασης που υπεγράφη, η κατανομή σε νοσηλευτικό προσωπικό έχει ως εξής:

Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας:

– Πύργος: 6 (3 ΠΕ, 3 ΔΕ)

– ⁠Αμαλιάδα: 1 ΤΕ

– ⁠Κρέστενα: 1 ΔΕ

Επιπλέον, αναφορικά με το ιατρικό προσωπικό, για το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου έχουν προβλεφθεί εννέα θέσεις: 1 εσωτ. παθολογία Διευθυντή, 1 εσωτ. παθολογία Επιμ. Α, 1 καρδιολογία Επιμ. Α, 1 Γενική Χειρουργική Επιμ. Α, 1 ΜΕΘ Διευθυντή, 1 Ορθοπεδικής Επιμ. Β, 1 ακτινοδιαγνωστική Επιμ. Α, 1 ΤΕΠ Επιμ. Β, 1 παιδιατρική επιμ. Β.

Για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας έχουν προβλεφθεί τρεις θέσεις: 1 θέση παθολογίας επιμελητή Α, 1 θέση ορθοπεδικής επιμελητή Α και μία θέση παιδιατρικής επιμελητή Β.

Καθοριστικές συναντήσεις

Την ενίσχυση των νοσηλευτικών μονάδων της Ηλείας έχει σε προτεραιότητα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά χαρακτήρισε σημαντική την πρόσφατη εξέλιξη, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει εφησυχασμός, αντιθέτως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη των νοσοκομείων και την κάλυψη των αναγκών.

«Η ενίσχυση του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας είχε τεθεί προεκλογικά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και αποτελεί βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο. Με τις θέσεις που προκηρύσσονται θα καλυφθούν ελλείψεις, στην προσπάθεια διασφάλισης άμεσης πρόσβασης των πολιτών σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας» τόνισε ο κ Νικολακόπουλος.

Σε συνάντηση που είχε προ μηνών ο κ. Νικολακόπουλος με τον υφυπουργό κ. Θεμιστοκλέους, του είχε θέσει τα ζητήματα ενίσχυσης, αναβάθμισης και αποτελεσματικής λειτουργίας των Νοσοκομείων της Ηλείας, με την κάλυψη θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Το θέμα είχε θέσει προσφάτως και σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό κ. Γεωργιάδη και όπως ανάφερε ευελπιστεί να υπάρξει και το αναμενόμενο ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και η προσπάθεια συνεχίζεται για προκήρυξη περισσότερων θέσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia