FOLLOW US: facebook twitter

Η επόμενη του συνεδρίου 

Ημερομηνία: 27-02-2024 | Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Φλεβοτόμου, Συντονιστή Ν.Ε Σύριζα ΠΣ νόμου Ηλείας 


Μετά από ένα έντονο τετραήμερο εσωτερικών διαβουλεύσεων, το σώμα των συνέδρων ψήφισε  την πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου, Νίκου Παππά και Γιώργου Τσίπρα, συναισθανόμενοι την αγωνία του κόσμου για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και έχοντας ως πυξίδα το ηθικό πολιτικό βάρος υπεράσπισης της κοινωνίας να έχει μια ισχυρή και ενωμένη αξιωματική αντιπολίτευση. 

Η απόφαση του 4ου Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της ενότητας και της συνοχής του κόμματος. Η αποφυγή μιας νέας εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας αποτελεί ένδειξη της ανάγκης για συνέχιση της πορείας προς την ενότητα και την επικέντρωση στις πολιτικές και εκλογικές μάχες που έρχονται.

Η ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη ώστε  να συνεχιστεί η πορεία με ενιαία πολιτική λειτουργία είναι ουσιώδης για τη διατήρηση της συνοχής και της ισχύος του κόμματος. Με τον τρόπο αυτό, δίνεται έμφαση στη σημασία της συνεργασίας και της συλλογικότητας στην πολιτική δράση.

Κλείνοντας, η απόφαση να ενισχυθεί το Εκτελεστικό Γραφείο για την επεξεργασία προτάσεων για τον μετασχηματισμό του κόμματος αντικατοπτρίζει την προσπάθεια για συνεχή προσαρμογή και ανανέωση προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες πολιτικές προκλήσεις και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Αναλυτικά η πολιτική απόφαση του συνεδρίου :

«Το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες, με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών, με ενιαία πολιτική λειτουργία, δεσμευόμενοι όλοι από το καταστατικό και τη διακήρυξή μας για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας. 

Με συντροφικότητα και συλλογικότητα και με εργαλείο τις θέσεις και τις αποφάσεις του 4ου Συνεδρίου ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο με τακτική λειτουργία για την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης, το οποίο εξουσιοδοτούμε να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia