FOLLOW US: facebook twitter

Στόχος το τέταρτο βραδινό ασθενοφόρο

Ημερομηνία: 27-02-2024 | Συντάκτης:

-Με νέο όχημα ενισχύθηκε ο στόλος του ΕΚΑΒ της Ηλείας

-Αναγκαία η μονιμοποίηση των επικουρικών διασωστών, δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Αλέξης Κουτσούκος,

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Η προσθήκη και τέταρτου ασθενοφόρου στη βραδινή βάρδια της Ηλείας είναι ο στόχος του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το έργο των διασωστών τις νυχτερινές ώρες.

Όπως τόνισε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Αλέξης Κουτσούκος, η πρωινή και η απογευματινή βάρδια λειτουργούν με πέντε ασθενοφόρα και με ενεργούς όλους τους τομείς (Βάρδα, Αμαλιάδα, Πύργος, Ζαχάρω), καθώς προστέθηκε ένα ακόμα όχημα στον στόλο, εξέλιξη που έχει βοηθήσει σημαντικά τον τοπικό πληθυσμό.

«Ένα από τα 17 καινούρια ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ καλύπτει πλέον τις ανάγκες της Ηλείας, κάτι που έχει βοηθήσει το έργο μας, ενώ έχουν επισκευαστεί και λειτουργούν και κάποια παλιότερα οχήματα. Αυτή τη στιγμή, το πρωί και το απόγευμα είναι ενεργά πέντε ασθενοφόρα και τρία το βράδυ. Αυτό που θέλουμε και επιδιώκουμε, είναι να μπει και ένα τέταρτο ασθενοφόρο στη νυχτερινή βάρδια, ώστε να είμαστε ακόμα πιο θωρακισμένοι σε περίπτωση ενός έκτακτου συμβάντος», επισήμανε ο κ. Κουτσούκος.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να στελεχωθούν τα νοσοκομεία της Ηλείας με γιατρούς, για να μειωθούν τα καθημερινά δρομολόγια των ασθενοφόρων προς τα νοσοκομεία της Πάτρας, καθώς και να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί διασώστες.

«Ελπίζουμε να δοθούν λύσεις στη Δημόσια Υγεία, διότι το ΕΚΑΒ έχει επωμιστεί τη διακομιδή των ασθενών από τα νοσοκομεία της Ηλείας σε αυτά της Αχαΐας, κάτι που επιβαρύνει τη λειτουργία μας και επηρεάζει ενίοτε την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα. Επίσης, είναι αναγκαίο να προχωρήσει η πολιτεία στη μονιμοποίηση των επικουρικών διασωστών, γιατί μέχρι τώρα ζουν στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια με την ανανέωση των συμβάσεων για έναν χρόνο. Καλύπτουν σημαντικές ανάγκες στο ΕΚΑΒ, έχουν υψηλή κατάρτιση και δικαιούνται να ενταχθούν με όρους ισοτιμίας στο πλήρωμα της υπηρεσίας, διότι αν για κάποιο λόγο σταματήσουν να εργάζονται, θα είναι ανέφικτη η ομαλή λειτουργία μας», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος