FOLLOW US: facebook twitter

Δράσεις Πολιτιστικού Συλλόγου Επιταλίου «Επί της Αλός» στον Παιδότοπο

Ημερομηνία: 29-03-2023 | Συντάκτης:

«Με αγάπη για τους μικρούς μας φίλους και για τον τόπο μας»

Μια σημαντική δράση για τους μικρούς τους φίλους, ανέλαβαν να υλοποιήσουν τα δραστήρια μέλη του Επί της Αλός Πολιστικού Συλλόγου Επιταλίου, νοικοκυρεύοντας τον παιδότοπο αφού η άνοιξη είναι πλέον εδώ, έρχεται το Πάσχα ,κοντοζυγώνει το καλοκαιράκι και τα παιδιά έχουν αρχίσει να έρχονται σιγά- σιγά στην παιδική χαρά για να απολαύσουν το παιχνίδι τους.. Άλλωστε σε λίγες μέρες αναμένονται και πολλοί ετεροδημότες λόγω των Πασχαλινών διακοπών και το χωριό θα πλημμυρίσει παιδιά.

Ο Σύλλογος, έχοντας αναλάβει την διαχείριση του Παιδότοπου πραγματοποιεί λοιπόν εργασίες αυτήν την περίοδο ώστε να είναι ο χώρος έτοιμος για το άνοιγμα της σεζόν αλλά και για τον έλεγχο της αρμόδιας εταιρίας για την έγκριση πιστοποίησης. Διαδικασία απαραίτητη καθώς διασφαλίζει την ασφάλεια και προστασία των παιδιών που χρησιμοποιούν τον χώρο και τα όργανα που βρίσκονται σε αυτόν. Βαψίματα, καθαρισμοί των οργάνων του παιδότοπου, αποκατάσταση φθαρμένων υλικών και γενική καθαριότητα περιλαμβάνουν οι εργασίες από όλα τα μέλη του Συλλόγου.

Παράλληλα, ξεκίνησαν εργασίες καθαρισμού πέριξ του παιδότοπου με την απομάκρυνση χορταριών και σκουπιδιών που βρίσκονται κυρίως κατά μήκος των γραμμών του ΟΣΕ.

Όπως αναφέρουν όμως στόχος είναι ο χώρος να διατηρηθεί καθαρός και θερμή παράκληση των μελών του Συλλόγου, να μην γίνεται ρίψη σκουπιδιών εντός και εκτός παιδότοπου. «Γίνεται μια αξιόλογη προσπάθεια ώστε η συγκεκριμένη περιοχή να ομορφαίνει κάθε χρόνο και πιο πολύ και όλοι όσοι επισκέπτονται την παιδική χαρά – που αποτελεί πια πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους – να απολαμβάνουν το όμορφο περιβάλλον. Είναι κρίμα να ρίχνουν κάποιοι όπου βρουν τα σκουπίδια τους ενώ υπάρχουν για αυτό κάδοι τόσο έξω από τον παιδότοπο όσο και μέσα σε αυτόν.
Αγαπάμε το περιβάλλον. Αγαπάμε τον τόπο μας και φροντίζουμε να τον διατηρούμε καθαρό.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος