FOLLOW US: facebook twitter

«Ηλείας Εγκώμιον 2023»

Ημερομηνία: 29-03-2023 | Συντάκτης:

Το Σάββατο 1η Απριλίου η εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ηλείας

Για ένατη φορά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ηλείας,θα πραγματοποιήσει,την εμβληματική εκδήλωση-αφιέρωμα στους Αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Ολυμπίας – Αρχαία Ήλιδα – Επικούρειος Απόλλωνα,«Ηλείας Εγκώμιον 2023».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Απριλίου 2023 και ώρα 7.30μμ στην Αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (Διοικητήριο).

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ.Αθανάσιος Β΄ ενώ ομιλητές θα είναι ο Δρ. Σταμάτης Πορτελάνος, καθηγητής Πανεπιστημίου, πρόεδρος του Ολυμπιακού ΚέντρουΦιλοσοφίας και Παιδείας με θέμα «Η Ολυμπιακή ιδέα και η εξέλιξή της. Αναβίωση ή αλλοτρίωση» και ο συγγραφέας Γιώργος Λεκάκης «Ηλεία, ήλιος και γλώσσα».

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και περιήγηση στα θρησκευτικά Μνημεία της Ηλείας.

Η επιμέλεια μουσικής/εικόνας είναι ο συνθέτης Παναγιώτης Μαρίνος.
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα παραστεί ο Γενικός Γραμματέας της ΟΤΟΕ.

Η μεγάλη αυτή εκδήλωση αναμένεται,λόγω του περιεχομένου της,των ομιλητών και των προεκτάσεών της, με μεγάλο ενδιαφέρον και έχουν ήδη δηλώσει την παρουσία τους άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών,προσωπικότητες αλλά και πλήθος συμπολιτών από τον Πύργο και από όλα τα σημεία του Νομού. Να σημειωθεί ότι στα οκτώ χρόνια της διοργάνωσης έχουν μιλήσει πλειάδα πανεπιστημιακών,καλλιτεχνών, αθλητώνενώ έχουν απαγγελθεί σχετικά ποιήματα μεγάλων δημιουργών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος