FOLLOW US: facebook twitter

Δήλωση Μαρίνη Αχτύπη για αύξηση τελών στο Λιμάνι Κατακόλου

Ημερομηνία: 29-02-2024 | Συντάκτης:

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Πύργου ο Δήμαρχος Κος Καννής ανακοίνωσε στο σώμα ότι η νέα Δημοτική Αρχή σκοπεύει να προχωρήσει σε αύξηση των Δημοτικών τελών.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου μετά από εισήγηση του προέδρου του Κου. Κώστα Νικολούτσου  προχώρησε σε αύξηση των τελών κοινοχρήστων χώρων στην χερσαία ζώνη του Λιμένα ( ΧΖΛ ) από 9 σε 14 ευρώ ανά τ.μ

Είναι προφανές ότι η δική μου ψήφος ήταν αρνητική καθώς πρότεινα να μην υπάρξει καμία απολύτως 

αύξηση των τελών λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης των επαγγελματιών.

Είναι πλέον ορατό ότι η νέα Δημοτική Αρχή εγκαινιάζει μια καινούργια πολιτική όσον αφορά την αύξηση των εσόδων του Δήμου και των νομικών προσώπων που εκφράζεται στην μετακυλήσει των βαρών στους συνδημότες μας.

Η παράταξή μας θα σταθεί απέναντι σε αυτή την πρακτική και θα προσπαθήσει με κάθε νόμιμο τρόπο να την αποτρέψει. Άλλωστε το έχουμε αποδείξει και έμπρακτα κατά την δική μας θητεία όπου υπήρξε μείωσή των τελών στους κοινόχρηστους χώρους κατά 50 % ,κατάργηση του τέλους Ερυμάνθου στο νερό, κατάργηση ή μείωση των ανταποδοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες κ.α.

Αυτή είναι και η μεγάλη μας διαφορά με την σημερινή Δημοτική Αρχή.

Εμείς είμαστε με τους απλούς πολίτες υπερασπίζοντας τα συμφέροντά τους ,ενώ αυτοί τους βλέπουν ως αριθμούς και « έσοδα».

Τέλος όσον αφορά την αύξηση των τελών στο Κατάκολο θα θέλαμε την άποψη του προέδρου της Κοινότητας του Κου. Φραγκίσκου Κολόσακα ο οποίος απείχε απ’ την ψηφοφορία λόγω ασυμβίβαστου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος